Joshua Roy kaatoi Yhdysvallat tehoillaan: "Nyt voimme juhlia hetken"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Caedan Bankier (18) otti Joshua Royn (9) syleilyynsä Royn lauottua ottelun loppulukemat tyhjään maaliin.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Kanada voitti välierässä äänekkään kotiyleisönsä edessä Yhdysvallat. Neljä tehopistettä ottelussa tehnyt Joshua Roy nosti ottelun omien kokemuksiensa asteikolla korkealla.

– Tämä menee melko korkealle. Se oli uskomaton ottelu. Halusimme voittaa Yhdysvallat fantastisen yleisömme edessä.

Kotiyleisö kannusti omiaan äänekkäästi antaen raikuvat suosionosoitukset kaikista hyvistä suorituksista. Tunnelma hallissa oli korvia huumaava.

– Se oli unohtumaton hetki. En tiedä, miten Yhdysvallat koki yleisön. On varmasti vaikeaa pelata noin ison ja äänekkään yleisön edessä, kanadalaishyökkääjä tuumi.

– Meille yleisö antoi energiaa. On hienoa, kun yleisö on tukenamme tuolla tavalla, Roy jakoi kiitosta fanaattiselle kanadalaisyleisölle.

Upeasta voitosta huolimatta turnauksen tärkein koitos, finaali, on Kanadalla vielä edessä.

– Nyt voimme juhlia hetken. Puoliltaöin kaikki tulee nollata, sillä huomenna on uusi päivä, Roy totesi viitaten tulevaan loppuotteluun.

Kanada voitti ottelun selvin luvuin, mutta alku ei ollut toivotunlainen. Yhdysvallat karkasi kahden maalin johtoon kymmenen minuutin pelin jälkeen. Royn mukaan joukkue ei hätkähtänyt Yhdysvaltojen vahvaa alkua.

– Emme saaneet toivomaamme alkua. Emme kuitenkaan menneet paniikkiin ja saimme pelistämme kiinni.

"On hienoa, kun yleisö on tukenamme tuolla tavalla"

Omista onnistumisistaan Roy oli luonnollisesti erittäin iloinen. Tehoilu tärkeässä ottelussa naapurimaata vastaan lämmitti kanadalaisen mieltä.

– Se on mahtavaa. Olin valmiina kamppailuun, Yhdysvallat on rakas vastustajamme.

Royn ohella isossa roolissa Kanadan voitossa oli maalivahti Thomas Milic, joka torjui välierässä yhteensä 43 kertaa ottaen tukun tärkeitä torjuntoja. Hyökkääjä jakoi tunnustusta joukkueensa maalivahdille tämän huikeasta esityksestä.

– Hän pelasi uskomattoman ottelun. Päästimme vastustajan laukomaan useasti, mutta hän oli vireessä ja torjui kaiken. On kiva pelata, kun omaa maalia vartioi noin hyvä maalivahti.

Ottelun jälkeisissä seremonioissa palkittiin kummankin joukkueen turnauksen kolme parasta pelaajaa. Roy sekä hänen ketjukaverinsa Logan Stankoven ja Connor Bedard olivat Kanadan palkitut. Kakkosketjun laitahyökkääjä oli valinnoista iloinen.

– Se oli hienoa. Heti kun meidät laitettiin yhteen, pelasimme hyvin ja meillä oli hyvä keskinäinen kemia, Roy totesi palkituksi tulemisesta ja ketjunsa toimivuudesta.

– Pelaamme hyvin yhteen ketjuna ja teemme kovasti töitä. Se on suurin syy ketjumme menestykseen, hyökkääjä tarkensi.

Tähtäimessä toinen perättäinen kulta

Loppuottelussa Kanada saa vastaansa Tšekin, jolle se hävisi alkulohkossa lukemin 2–5. Roy uskoo Kanadan pystyvän voittamaan Tšekin yksinkertaisella reseptillä.

– Tšekki on erittäin hyvä joukkue. Meidän pitää olla kurinalaisia ja tehdä kovasti töitä, niin meillä ei ole hätää.

Kanada pelaa edellisten kisojen tapaan jälleen maailmanmestaruudesta. Roy on yksi niistä pelaajista, jotka olivat voittamassa kultaa Edmontonissa elokuussa. Mahdollisuus mestaruuden uusimiseen on hyökkääjästä hienoa.

– Olin voittamassa viime vuonna, se oli uskomaton hetki. Haluan voittaa kultaa uudelleen. Teemme kaikkemme sen eteen, Roy sanoo päättäväisenä.

Tšekin ja Kanadan välinen loppuottelu alkaa Suomen aikaa loppiaisyönä klo 1.30.

5.1.2023 klo 16.31 Lisätty loppuottelun alkamisaika.

» Lähetä palautetta toimitukselle