Jori Lehterä voitti uransa ensimmäisen mestaruuden – "Tuplamäntä oli etukäteen sovittu, mutta siitä tulikin jokin triplamäntä"

CHL / Haastattelu
Jori Lehterä ja uran ensimmäinen pokaali.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa

Tapparan pukukoppi oli CHL-mestaruuden varmistuttua täynnä onnellisia ihmisiä. Yksi heistä oli Jori Lehterä, joka voitti uransa ensimmäisen pokaalin. 

Lehterä teki kolmannessa erässä jo ratkaisevan tuntuisen 0-3-johtomaalin, mutta peli meni vielä lopussa tiukaksi. Luleå kiri yhden maalin päähän ja lopussa loivat todella kovan paineen Tapparan maalille. 

– Peli oli hallussa 50 minuuttia, mutta sitten me sorruimme jäähyihin.

– He hakivat koko ajan vähän sellaista, että pääsisivät pelaamaan tasavajaalla meitä vastaan. Siinä oli myös selkeästi vähän yritystä siihen suuntaan, että saisivat sitten ylivoiman neljällä kolmea vastaan, Lehterä analysoi.

Konkarihyökkääjä kertoi, että Tappara oli luottavainen sen suhteen, että ottelu voitetaan. Omaa maaliaan hän tuuletti antaumuksella, ja Lehterä kertoikin sen olleen käsikirjoitettu.

– Tuplamäntä oli etukäteen sovittu, mutta siitä tulikin jokin triplamäntä tai jopa nelinkertainen tuplamäntä. Ei ollut kauheasti vauhtia, niin joutui vähän pumppailemaan, Lehterä kertasi.

Luulajan joukkueessa oli paljon vanhoja tuttuja muun muuassa Leo Komarovin ja Juhani Tyrväisen muodossa. Lehterä ei kokenut ottelua sen osalta mitenkään erityiseksi, vaan hän pyrki keskittymään pelaamiseen.

– Tyrväisen kanssa otettiin varmaan sata aloitusta tänään. Hän oli minun taisteluparini tänään.

Tapparalla on edessä hetki juhlimista ennen paluuta arkeen. Luulajan jäähallissa joukkue ei ehdi kovin pitkää juhlia, koska charter-lento Tampereelle lähtee pelin jälkeen hyvin pian. Lehterällä oli jo pieni toive juhlien etenemisestä.

– Joku nuori voisi ottaa tahtipuikon haltuun tällä kertaa. Saa nähdä, miten tässä itse jaksaa enää juhlia, Lehterä päätti pilke silmäkulmassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle