Jori Lehterä johdattaa Tapparan CHL-finaaliin – "Ainoa odotus on, että me voitamme"

CHL / Haastattelu
Jori Lehterä johdattaa Tapparan CHL-finaaliin lauantaina.

Tappara ja Luleå HF taistelevat CHL:n mestaruudesta lauantai-iltana pelattavassa loppuottelussa. Kirvesrintojen ykkössentteri Jori Lehterä lähtee finaaliin vain yksi tavoite mielessään.

– Ainoa odotus on, että me voitamme finaalin. Totta kai yritän tarjota parasta, mitä pystyn antamaan, että voitetaan.

Tappara lensi välittömästi torstai-illan voitokkaan Lukko-ottelun jälkeen Luulajaan, jossa joukkue kävi aamujäillä.

Lehterä kertoo, että Lukko-voitto loi joukkueelle hyvän tunnelman. Onnistuneesta kenraaliharjoituksesta huolimatta Tappara-kopissa on pieni jännitys.

– Kopissa on hyvä ja odottava fiilis. Saimme hyvän kenraaliharjotuksen eilen. Otimme perjantaina rennosti, oli pieni hikoilu hallilla. Hyvä fiilis.

– Huomaa, että kaikilla on vähän extrakeskittymistä tässä touhussa ja vähän perhosia vatsassa.

Työteliäs vastustaja kuhisee suomalaisia

SHL:n sarjataulukosta sijalta 10 löytyvän Luleån pelilliseen purkamiseen Tappara ei haastattelun aikana ollut vielä tarkemmin ehtinyt. Siitä huolimatta ruotsalaisjoukkue vaikuttaa Lehterälle mielenkiintoiselta haasteelta.

– Vaikuttaisi olevan työteliäs porukka. Tunnen muutamia pelaajia ennudestaan. Varmasti kovan työnteon ja luistelun kautta lähtevä porukka.

Luleån riveistä löytyy jopa kuusi suomalaista, joista Lehterälle varmasti tutuin on Leo Komarov. Kaksikko on edustanut Suomea aina nuorisomaajoukkueista Leijoniin asti. Lehterä tiedostaa, että Komarov tulee seuraamaan häntä vaihdon jos toisenkin lauantaina.

– "Leksa" on kovan luokan ammattilainen. Pelasimme viime vuonna vastakkain KHL-pudotuspeleissä. Hänen kanssaan on kiva vääntää, sillä hän saa kaivettua minustakin enemmän irti pelityylillään.

"LEKSAN KANSSA ON KIVA VÄÄNTÄÄ. HÄN ON KOVAN LUOKAN AMMATTILAINEN."

Kaksikko oli myös vaihtanut kuulumisia aiemmin tällä viikolla.

Tapparassa esiintyi sairastelua – nyt kaikki kunnossa

Kirvesrintojen kova otteluruuhka on herättänyt paljon puhetta. CHL-finaali on Tapparalle jo helmikuun yhdeksäs ottelu.

Tappara on lepuuttanut miehistöään rankalla kädellä viime viikkoina, mutta Lehterä kertoo joukkueessa esiintyneen myös hieman sairastelua. Otteluruuhka ei ole kuitenkaan erityisesti vaikuttanut Tapparan otteluvalmisteluihin.

– Tuossa on ollut vähän sairastelua jätkillä, mutta kukin on saanut ajallaan sellaisen pienen irtioton. Näyttää ainakin siltä, että porukka on virtaa täynnä.

– Ei tässä varmaan kummempia valmisteluja ole. Uskoakseni kaikki tehdään samalla rutiinilla, mutta ehkä jopa vähän huolellisemmin kuin aiemmin, Lehterä arvioi.

Tapparan yksi vahvuuksista on erityisen vahva ylivoima. Vastustaja Luleålla on kuitenkin CHL-välieriin yltäneistä joukkueista paras alivoima, joten nähtäväksi jää, mitä muutoksia Lehterän ylivoimaviisikko tekee lauantaina.

– Käymme vielä tarkemmin vastustajan läpi. Ylivoima on kuitenkin erittäin tärkeä osa peliämme, joten on tärkeää, että se on kunnossa.

Ennakkosuosikin asema

Nykymuotoisen CHL:n ensimmäinen mestari Luleå on keskinkertaisesta SHL-kaudestaan huolimatta pelannut koko kuluvan CHL-kauden tappioitta. Lehterä ei kuitenkaan osaa arvioida, kumpi otteluun lähtee ennakkosuosikkina.

– Emme ole Luulajaa niin kovasti kerenneet analysoida. He ovat kuitenkin pelanneet tappioitta kaikki CHL-pelit ja olivat viime kaudella SHL-finaalisteja. Paha sanoa, kumpi on ennakkosuosikki, mutta voittamaan lähdemme joka tapauksessa.

Palaako Tappara Tampereelle CHL-mestarina?

– Kyllä.

» Lähetä palautetta toimitukselle