Joose Antonen kertoo matkastaan Liigan huipulle: "Totta kai välillä oli sellainen fiilis, että tuleeko tästä mitään"

LIIGA / Haastattelu
Ilveksessä pelaavan Joose Antosen paras muisto juniorivuosilta on alle 18-vuotiaiden MM-pronssi vuodelta 2013.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Ilveksen 23-vuotias hyökkääjä Joose Antonen teki paljon töitä ennen kuin läpimurto Liigassa onnistui. Nyt Ilves saa nauttia kasvattinsa taidonnäytteistä ainakin kahden vuoden ajan.

Nuori Ilves-hyökkääjä Joose Antonen pelaa parhaillaan läpimurtokauttaan Liigassa. Antonen on saanut tällä kaudella aiempaa enemmän vastuuta ja se on näkynyt myös pisteissä. Nuorukaisen tämän kauden tehot ovat 22 peliin 9+9=18.

Antonen nauttii vastuusta ja kertoo, että itseään on sitä helpompi toteuttaa, mitä enemmän saa peliaikaa.

Tie huipulle on ollut pitkä, kun peli ei alkanut heti aikuisten otteluissa rullaamaan. Antonen sanoo tehneensä virheen, kun ei panostanut jääkiekkoon täysillä juniorina.

− Tein siinä pienen virheen. Kesti jonkin aikaa, että sain itsestäni enemmän irti.

Antonen lähti 17-vuotiaana Jyväskylään jääkiekon perässä. Silloin hänestä tuntui ensimmäisen kerran siltä, että jääkiekosta voisi tulla ammatti. Antonen ei kuitenkaan vielä tuolloin tiennyt, mitä ammattilaisuus vaatii, ja ajatus Liiga-ympyröistä oli lähinnä haave.

Vaikka läpimurrossa kesti, Antonen uskoi silti itseensä.

− En missään vaiheessa miettinyt, että lopettaisin jääkiekon. Totta kai välillä oli sellainen fiilis, että tuleeko tästä mitään. Mutta jostain aina kaivoin itseluottamuksen siihen, että jos vain jaksan tehdä töitä, niin kyllä se sieltä tulee.

Joose Antonen pelaa sadannen Liiga-ottelunsa perjantaina TPS:ää vastaan.
Kuva © Saimi Airaksinen

Antonen haluaa antaa vinkkejä junioreille siinä, miten huipulle nousemista voisi helpottaa.

− Kokemuksesta voin sanoa, että valmentajia kannattaa kuunnella ihan nuoresta pitäen. Lisäksi harjoitteluun kannatta panostaa, vaikka se ei silloin nuorena poikana tunnu niin tärkeältä, mutta se on iso juttu.

− Omaan silmään näen liian vähän junnuja ulkojäillä. Toivoisin, että mentäisiin sinne pelaamaan niin kauan kuin pystyy.

Poikamaiset jutut jatkuvat vielä kaksi vuotta

Antonen teki Ilveksen kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen, joka julkistettiin torstaina. Hyvä ympäristö oli suurin syy jatkosopimukselle. Antonen kokee, että Ilves on hänelle paras mahdollinen paikka tällä hetkellä.

Edelliset kaksi kautta Antonen pelasi Lukon kokeneessa joukkueessa, mutta Ilveksen nuorekas nippu on ollut hänelle positiivinen kokemus.

− En tiedä, onko tämä klisee, mutta meillä on tosi paljon hyviä jätkiä tuossa. Nuoressa joukkueessa on jutut poikamaisempia, se on varmaan kaikille ihan hyvä, koska se pitää mielen virkeänä.

Joukkueen hyvä ilmapiiri lienee yksi syy siihen, että Antonen loistaa nyt myös maalintekijänä. Antonen on Ilveksen sisäisen maalipörssin ykkönen. Lisäksi hän on tehnyt jo tässä vaiheessa kautta enemmän maaleja kuin koskaan aiemmin Liigassa.

Mikä on ollut omasta mielestäsi hienoin maalisi tällä kaudella?

− Kyllä se oli se SaiPa-pelin maali.

Katso maali tästä (kohdasta 2:00).

Jutun kirjoittaja on Jatkoajan TET-harjoittelija.

» Lähetä palautetta toimitukselle