Joonas Oden on valmis läpimurtokauteen - "Haluan pelata paljon ja nauttia"

LIIGA / Haastattelu
Joonas Oden on valmis ottamaan isoa roolia KooKoon riveissä
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa loistanut Joonas Oden ei saanut liigakaukalossa riittävästi itsestään irti. Erilaisen kesän jälkeen nuori mies puhkuu intoa ja on valmis ottamaan vastaan isonkin roolin

Joonas Oden lähti viime kaudelle suurin odotuksin, sillä tulokaskauden hyvät otteet antoiva lupaa odottaa vielä parempaa seuraavaa kautta. Kausi ei kuitenkaan aivan suunnitellusti mennyt.

− Ensimmäisellä kaudella kaikki meni niin helposti, että olin varma seuraavan olevan kunnon läpimurtokausi. Pelit eivät kuitenkaan sujuneet kauhean hyvin ja rooli jäi lopulta melko pieneksi.

Oden muistetaan Suomen kuitenkaan hyvistä otteistaan alle 20-vuotiaiden MM-kisoista, joissa yhdessä Patrik Puistolan ja Kristian Tanuksen kanssa olivat nuorten Leijonien kantavia voimia.

− Meidän ketjullamme kulki kyllä todella hyvin. Sain pelata kahden lahjakkaan pelaajan kanssa. Jäi kyllä harmittamaan se, ettemme pystyneet mitalia nappaamaan.

Oden oli isossa roolissa SNuorten leijonien voittaessa USA:n
Kuva © Jari Mäki-Kuutti

Hyvät otteet MM-kisoissa nostivat myös Odenin osakkeita tulevan NHL:n varaustilaisuuden suhteen. Häntä ei vielä ole ikätovereidensa tapaan varattu, mutta lähiaikoina järjestettävässä varaustilaisuudessa hänet todennäköisesti tullaan varaamaan.

− Onhan tuo varaus tietysti välillä käynyt mielessä, mutta ei sille kannata nyt ainakaan käyttää energiaa. Jos ei nyt varata, niin sitten ei. Joku Edmonton tai Colorado olisi ehkä vähän haaveissa seuraksi, mutta toki kaikki käy.

Kevään ja kesän poikkeukselliset harjoitteluolosuhteet olivat nuorelle hyökkääjälle mieleen.

− Olihan se alkuun vähän hankalaa ja yksin tuli tehtyä lenkkejä ja käytyä puntilla. Sitten kun sai pienryhmissä harjoitella, niin pelattiin kavereiden kanssa paljon erilaisia pelejä. Vaikka pidettiinkin samalla hauskaa, niin kyllä siinä ihan tosissaan kamppailtiin ja kisattiin. Välillä suututtiin toisillemme oikein kunnollakin, kun tappio kirpaisi.

Alkavaa kautta Oden odottaa innolla ja uskoo oman pelaamisensa parantuvan viime kaudesta.

− Uskon KooKoon jatkavan siitä, mihin viime kaudella jäätiin. menevän pudotuspeleihin ja pelata miellyttävää jääkiekkoa. Oma itseluottamus on korkealla ja uskon pystyväni paljon parempaan. Haluan päästä isompaan rooliin ja pelaamaan paljon. Harmittaa vaan kovasti, kun koronan takia ei ole päästy pelaamaan niin paljoa harjoituspelejä, kuin normaalisti. Saisi muutenkin koko korona jo loppua.

KooKoossa nähtiin pelaajaliikennettä molempiin suuntiin, mutta ainakin Oden on sitä mieltä, että joukkue on vahvistunut.

− Nämä uudet pelaajat sopivat todella hyvin meidän joukkueeseemme. He tuovat raikkautta joukkueeseemme ja siitä minä pidän. Varsinkin Ahti Oksanen on huikea pelaaja, häntä kannattaa seurata kauden aikana.

Odenin mukaan KooKoo tulee olemaan nopea, paineistava ja periksiantamaton joukkue, jota vastaan on ikävä pelata.

− Sekä joukkueen että sen pelaajien täytyy olla nopeita sekä liikkumaan että reagoimaan, olemaan vahvoja kamppailuissa ja jaksaa pelata kovalla temmolla loppuun asti. KooKoo näyttää minun mielestäni juuri tuollaiselta joukkueelta.

Nuori hyökkääjä ei aseta itselleen mitään pistetavoitteita, muutoin hänellä on selvä näkemys siitä, millaisen kauden hän haluaa.

− Haluan olla pelaaja, joka pelaa paljon ja jokaisessa ottelussa. Olla sitoutunut ja samalla nauttia tekemisestään jäällä. Se on mielestäni hyvin tärkeää myös. Tappioitakin pakostakin matkan varrella tulee, mutta niitä ei pidä jäädä murehtimaan.

Menestyvällä joukkueella on aina takanaan myös omiinsa uskova kannattajajoukko. Omille kannattajilleen Oden antaa sekä kiitoksen että lupauksen.

− Todella hienosti ovat kannattajat olleet meidän tukenamme, siitä iso kiitos heille. Uskon, että tällä kaudella pystymme tarjoamaan heille jälleen viihdyttävää jääkiekkoa, viemään joukkue pudotuspeleihin ja taistella mestaruudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle