Joonas Kemppainen harmissaan Kärppien alkukaudesta: "Pelin taso on heitellyt aivan liikaa"

LIIGA / Haastattelu
Joonas Kemppaisen kotiinpaluu ei ole alkanut halutulla tavalla.
Liigaan palannut Joonas Kemppainen toivoo Kärpiltä parempaa pääsyä maalille ja laadukkaampaa erikoistilannepelaamista.

Paluu Kärppiin seitsemän vuoden tauon jälkeen on ollut Kajaanista ponnistavan Joonas Kemppaisen mieleen. Joukkueen alkukauden pelilliset otteet kuitenkin ovat jättäneet paljon parantamisen varaa.

− Vähän on kyllä ollut käynnistämisvaikeuksia. Yritetään koko ajan paremmin ja paremmin pelata niin itse kuin koko joukkue. Pitää itse yrittää tehdä joka päivä paljon hommia ja odottaa, että palaset pikkuhiljaa loksahtelevat kohdalleen, Kemppainen arvioi.

Kemppainen toteaa Kärppien suurimman ongelman olevan pelin ailahtelevuus. Viime aikoina joukkue on ollut Liigan heikkovireisimpiä.

− Meillä on aivan liikaa heitellyt pelin taso, enkä tiedä mistä se johtuu. Vaikka on paljon puhuttu, niin silti se vaan on jatkunut koko kauden. Nyt on lähemmäs 30 peliä pelattu, niin ei saisi kyllä enää heilahdella. Nyt pitäisi perustason olla riittävän hyvä.

Kemppainen myöntää, että maalinteko on vaivannut oululaisia eniten, ja sen tulisi olla yksi joukkueen keskittymisen kohteista tulevien viikkojen aikana.

− Perjantaina teimme kaksi maalia ja lauantaina yhden. Muutenkaan ei ole nyt viime peleissä maaleja tehty.

Joonas Kemppaisen tehot ovat 27 ottelun jälkeen 7+8=15.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

− Sitten tietenkin erikoistilanteet. Lauantaina päästimme taas alivoimamaalin, joita olemme päästäneet ihan liikaa. Ylivoimaakin voidaan parantaa reippaasti, kun se on ollut kyllä ihan luokatonta, Kemppainen lataa.

Useiden Kärppien fanien mielestä joukkueesta paistaa läpi peli-ilon puute, mutta Kemppainen ei jaa tätä ajatusta.

− Ainahan se on vähän tuskaista, kun ei voiteta. Kyllä kaikki yrittävät pelata ja hauskaa on, mutta ei se auta kuin alkaa voittamaan vaan.

Liigassa yksipuoleista peliä

Kemppainen tosiaan vietti seitsemän kautta ulkomailla. Ensimmäinen sujui Pohjois-Amerikassa Boston Bruinsin organisaatiossa ja loput kuusi Venäjällä KHL:ssä.

Ensimmäisenä Liigaan paluussa huomiota herätti ottelutahti.

− Pelirytmi on täällä vähän erilaista kuin ulkomailla. Täällä on paljon peräkkäisien päivien otteluita, joita ei esimerkiksi KHL:ssä ikinä ollut.

Kemppainen siirtyi ensi kertaa ulkomaille 27 vuoden iässä ja kahden SM-kullan miehenä. Kokenut hyökkääjä löysikin paljon uusia oppeja Suomen ulkopuolelta.

"samanlainen pelityyli on melkein koko Liigassa."

− Pelasin kuitenkin KHL:ssä kolmessa eri joukkueessa ja kaikki pelasivat erilaista kiekkoa, niin on aina pitänyt vähän opetella uutta. Sillä tavalla olen nähnyt erilaista peliä kuin mitä täällä Suomessa.

– Täällä aika moni joukkue pelaa samalla tavalla ja samanlainen pelityyli on melkein koko Liigassa, niin on päässyt ulkomailla näkemään paljon erilaista, Kemppainen miettii.

TPS kairasi voiton

Konkarihyökkääjä ei ollut täysin tyytyväinen Kärppien otteisiin lauantain ottelussa TPS:ää vastaan. Voitto matkasi lopulta jatkoajan jälkeen Turkuun.

− Ensimmäinen erä oli aika huono meiltä. Molemmat joukkueet puolustivat ihan hyvin, mutta meidän pitäisi paremmin päästä maalille. Sieltä niitä maaleja kuitenkin tehdään.

TPS päätti ottelun ensimmäisessä erässä kuukauden mittaisen ylivoimamaalittoman putkensa. Turkulaiset olivat tehneet edellisen ylivoimamaalinsa juurikin Kärppiä vastaan marraskuun alussa pelatussa ottelussa.

Kärpät onnistui tasoittamaan pelin ottelun loppumetreillä, kun kanadalaishyökkääjä Cody Kunyk ohjasi kiekon sisään Marko Anttilan syötöstä.

Jatkoajalla David Runbladin harhasyöttö koitui kuitenkin isäntien kohtaloksi, ja TPS:n puolustaja Antti Tuomisto laukoi taululle loppulukemat 1−2.

− Annoimme vähän ilmaiseksi tuon jatkoaikamaalin. Harmitti, että hävisimme sitten sen takia, Kemppainen harmitteli.

» Lähetä palautetta toimitukselle