Joona Luoto toivoo yleisön löytävän Nokia Arenalle Tapparan kotipeliputkessa − "Täällä on totuttu odottamaan kevään pelejä"

LIIGA / Haastattelu
Joona Luoto palasi Tapparaan tällä kaudella.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Tappara aloitti neljän ottelun kotiviikkonsa voittamalla Ässät niukasti yhden maalin ottelussa. Kirvesrintojen hyökkääjä toivoo, että väki löytäisi Nokia Arenalle vielä nähtyäkin paremmin. Tiistaina lehtereillä oli 3820 silmäparia.

Joona Luoto oli tyytyväinen joukkueensa 1−0-voittoon Ässistä, mutta tapa jolla se tuli ei lämmittänyt Tappara-hyökkääjää. Kiteytys "teimme yhden maalin enemmän kuin vastustaja" kertoi olennaisen.

− Jos päästää nolla maalia, niin pystyy voittamaan surkeallakin pelillä. Ässät oli hyvä, mutta meidän on oltava parempia. Meillä on todella hyvä joukkue ja tästä täytyy parantaa, Luoto ruoti.

Tappara ei ole hävinnyt kotiottelua sen jälkeen, kun se Nokia Arenan avausviikonloppuna otti rumasti lukua paikallisvastus Ilvestä vastaan. Luoto ei löytänyt mitään yksittäistä syytä nousukuntoon.

− Me pelaajat olemme löytäneet keskenämme identiteetin ja vaatimustason. Olemme Liigan kovimpia jengejä.

Muutto Hakametsästä upouuteen Nokia Arenaan ei aiheuttanut Luodossa sen suurempia tunteita. Hänelle riittää, että on kaukalo ja jää, jossa pelata. Sen hän kuitenkin sanoi, että uudet puitteet ovat viimeisen päälle kunnossa.

Luoto on nähnyt myös maailmaa ja kokenut NHL-areenat, niiden joukkuetilat ja harjoitusmahdollisuudet. Tampereen uusi liigapyhättö vetää vertoja Pohjois-Amerikan areenoille, mutta yksi selvä ero kuitenkin on.

− Siellä on vain halli, jossa pelataan ja treenikeskus on sitten erikseen. Täälläkin pystyy kyllä tekemään kaiken hyvin, eikä tämä siinä mielessä jää kakkoseksi.

Ässät-kamppailu oli ensimmäinen kirvesrintojen neljästä kotiottelusta tällä viikolla. Luodolla on painava viesti kannattajille.

− Nämä ovat ainutlaatuisia pelejä uudessa hallissa. Toivoisi, että porukka löytäisi hallille vieläkin enemmän. Ei voi tietää, mitä keväällä tapahtuu. Täällä on totuttu odottamaan kevään pelejä. Toivottavasti yleisöä tulisi paikalle pitämään meteliä, sillä se vähän katoaa isossa hallissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle