Joona Ikonen halusi pettymyksen hetkellä uskoa Ilvekseen − "Aika harvalla meistä on mitaleja"

LIIGA / Haastattelu
Joona Ikonen pelasi välieräsarjassa pirteästi.
Ilveksen Joona Ikonen oli luonnollisesti pettynyt välieräsarjan päätyttyä tappioon TPS:ää vastaan. Unelma mestaruudesta mureni tältä kaudelta tupsukorvien osalta, mutta mitalisauma elää yhä.

Ilves hävisi TPS:lle kuudennen välieräkamppailun, mikä tarkoitti sitä, että tamperelaiset eivät pääse tavoittelemaan Suomen mestaruutta finaalisarjassa, vaan kausi päättyy pronssiotteluun.

Tupsukorvien oma kasvatti Joona Ikonen oli juuri kamppailun tauottua vaitonainen ymmärrettävästä syystä.

− Pettynyt fiilis. Tyhjä olo. Koko kauden painoimme hommia aika pitkän pätkän. Tänä vuonna ei riittänyt.

Ilves teki kolmessa Turussa pelatussa välierässä vain yhden maalin. Myös lauantain ottelussa joukkue loi tilanteita Andrei Karejevin veräjälle.

− Tänään olimme maalipaikoissa aika tehottomia. Itselläkin oli muutama aika hyvä. Ei vain mennyt sisään. En pysty nyt analysoimaan, mikä näistä vieraspeleistä teki niin vaikeita, Ikonen ruoti.

Turkulaiset pelaavat nyt toista vuotta peräkkäin Liigan finaaleissa. TPS pystyi pimentämään Ilveksen hyökkäykset ja iski tehokkaan ykkösvitjansa avulla vastustajat jäänrakoon.

− Kun pitää neljä peliä voittaa niin ei jää jossittelun varaa. TPS oli tuon verran parempi, myönsi Ikonen.

Pronssiottelu Ilveksen ja KooKoon välillä pelataan Tampereella Nokia Arenalla. Kummallakin joukkueella on liki ainutlaatuinen mahdollisuus mitaleille. Tupsukorvien edellinen mitali on vuodelta 2001 ja KooKoo ei ole voittanut Liigassa mitalia koskaan.

− Nyt tietysti pettymyksen keskellä vaikea miettiä, mutta aika harvalla meistä on mitaleja. Ilvekselläkin on pitkä tauko mitalista. Siitä kannattaa varmasti lähteä hakemaan voimaa pronssipeliin, mutta nyt ei ole vielä muuta sanottavaa.

Täksi kaudeksi tamperelaisjoukkueet muuttivat uudelle, yli 10 000 katsojaa vetävälle Nokia Arenalle. Pienen alkukangertelun jälkeen Ilves-kannattajat ovat ottaneet uuden pyhätön haltuun.

− Kannattajamme ansaitsisivat sen, että voittaisimme sen pelin. Hienoa, että pääsemme vielä heidän eteensä pelaamaan, Ikonen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle