Jonne Virtanen palasi Liigaan ja Sportiin näyttääkseen epäilijöilleen − "Olen niin hyvässä kunnossa, mitä näillä kilometreillä voi olla"

LIIGA / Haastattelu
Jonne Virtanen ehti muutaman peliin Mestistäkin TUTO:n paidassa
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Viime kauden alussa TPS:n kanssa riitaantunut Jonne Virtanen pelasi loppukauden Tanskassa maineikkaan Herning Blue Foxin riveissä. Hyökkääjä viihtyi hyvin organisoidussa seurassa, mutta paluu Suomeen tapahtui sekä perhesyistä että halusta näyttää epäilijöilleen pystyvänsä vielä Liigassa pelaamaan.

Jonne Virtanen tavoitettiin puhelimella koti-isän tehtävistä tytärtä hoidosta hakiessaan. Perhe olikin tärkeässä roolissa hyökkääjän miettiessä uransa jatkoa viime keväänä. Pelaaminen Tanskassa miellytti Virtasta, joka ehkä toisessa tilanteessa olisi saattanut jatkaakin uraansa siellä. Eikä hän sulje pois mahdollisuutta vielä joskus palata tanskanmaalle.

− Tanska oli todella hyvä paikka pelata, tykkäsin kovasti! Taso yllätti positiivisesti ja seura oli ammattimaisesti johdettu. Tosin olinkin Tanskan ykkösseurassa (Herning Blue Fox). Meillä oli hyvä kanadalainen valmentaja, ja sain pelata isoja minuutteja. Pelejä oli ainoastaan kaksi viikossa, joten tahti oli Liigaa kevyempi, mutta muutoin hommaa hoidettiin ammattimaisesti. Voin suositella sarjaa ehdottomasti!

Virtasen poika oli aloittamassa koulunkäyntiänsä ja perhe ajatteli sen olevan mielekkäintä  Suomessa. Kokenut hyökkääjä kiinnosti useampaakin seuraa, mutta tuttu valmentaja Risto Dufva sai vaakakupin lopulta kallistumaan Sportille. Sekä pelaaja itse että joukkue on nyt hyvällä mallilla liigakauden kynnyksellä.

− Oli muutama ihan hyväkin vaihtoehto Suomeen palatessa, mutta kyllähän tuo valmennus oli lopulta se isoin syy, joka sai meidän perheemme Vaasaan tulemaan. Täällä on nyt todella hyvä fiilis, sekä itsellä että joukkueella. Kovasti olemme töitä tehneet, vaikka vielä paljon täytyy tehdäkin. Itse olen harjoitellut todella kovaa ja saanut olla terveenä, joten valmiina ollaan sarjan alkuun. Olen niin hyvässä kunnossa, mitä näillä kilometreillä voi olla.

Epävarmuus ei hätkäytä konkaria

Liigan alkua odotetaan Vaasassa, kuten koko jääkiekkohullussa Suomessa, todella kovasti. Korona kuitenkin väijyy nurkan takana ja aiheuttaa ongelmia kauden läpiviemiseksi. Virtasta tilanne ei kuitenkaan hätkäytä.

− Koitan olla ajattelematta koko tilannetta, eletään sen mukaan, että Liiga alkaisi ja pelattaisiin loppuun normaalisti. Jos jotain muutoksia tulee, niin ne ovat sitten sen ajan murheita. Kyllähän varmaan otteluiden siirtoja ja jopa peruutuksia saattaa tulla, mutta niihin on vaan sopeuduttava.

Vuosi sitten juuri liigakauden kynnyksellä Virtanen ja kasvattajaseura TPS riitautuivat ja seura antoi pelaajalle potkut. Virtanen ei hyväksynyt tapaa, jolla seura häntä kohteli, vaan taisteli oikeuksiensa puolesta. Välit Turussa tulehtuivat hetkeksi, mutta Virtasen mukaan ne keskusteltu läpi eikä kaunoja enää ole.

− Olihan yhtenä painavana seikkana Liigaan palaamisessa myös kova halu näyttää, että pärjään. Epäilijöitä on kuitenkin melko paljon. TPS-tapauksessa on minullakin syytä nostaa kättä ylös virheen merkiksi ja katsoa peiliin.

− Olen kuitenkin käynyt hyvät keskustelut kaikkien osallisten kanssa ja kaunoja ei pitäisi enää olla. Aloitamme nyt puhtaalta pöydältä. Kyllähän varmaan eka kohtaaminen Turussa tuntuu hiukan erikoiselta, mutta ei mitään sen kummempaa.

Virtanen on myös aktiivisesti sosiaalisessa mediassa mukana. Hän tuo julki omia mielipiteitään, mutta on myös mukana tekemässä hyvää. Viimeksi hän pyysi ihmisiä tilaamaan Sportin junioreiden Youtube-tilin, jotta tuhannen tilaajan ylittyessä joukkueet pystyisivät striimaamaan pelejään suorana. Tavoite täyttyi samana päivänä. Virtanen ei näe lainkaan huonona sitä, että jääkiekkoilija avaa omia mielipiteitään sosiaalisessa mediassa.

− Kyllä jääkiekkoilija saa sanoa oman mielipiteensä, mutta ei hänen silti pakko ole. Jokaisellahan meillä on siihen oikeus, miksei siis kiekkoilijallakin.

Onneksi omat mielipiteeni ovat sellaisia, joita kehtaa kertoa, vaikka onhan muutama sammakkokin sinne päässyt. Junnuille teki ihan mielellään palveluksen, niitä voisi tehdä enemmänkin. Kun vaan aina tietäisi miten. Tuosta junnujen twiitistä joku tokaisikin hienosti, että harvoin saa läpi twiitin, josta joku ei pahoita mieltään!

Alkavalle kaudelle Virtasella on tarkoitus näyttää pärjäävänsä liigakaukaloissa. Siviilipuolen asioistakin ainakin yhden uravalinnan kohdalla hän on tullut tiensä päähän.

− Kyllä kaukalossa tullaan näkemään hemmetin motivoitunut Jonne Virtanen! Ainahan mä olen täysillä pelannut, mutta on kaikki palaset loksahtaneet sopivasti paikoilleen. Kaikki lyödään likoon ja katsotaan sitä keväällä jää käteen. Siviilipuolen toilailuista voi sanoa ainakin sen, että ura alastonmallina ei jatku...

» Lähetä palautetta toimitukselle