Jonne Virtanen: "Ihmissuhteet ovat suurin saavutus, mitä olen urallani saanut"

LIIGA / Haastattelu
Jonne Virtanen poistui kaukaloista hyvillä mielin.
Sportin paidassa tuli tiistai-iltana kaksi aikakautta päätökseen, kun Jonne Virtanen ja Filip Riska päättivät mittavat pelaajauransa. Virtanen lähtee hyvillä mielin kohti uusia haasteita.

Jonne Virtanen oli mieltynyt viimeiseen Liiga-otteluun ja sen päätökseen.

− Hyvät mietteet. Oli hienoa nähdä, että kun on ihmisiä auttanut, niin ihmiset muistavat. Ja tässä näkee, mikä on pohjimmainen tarkoitus. Ei tässä hirveästi olla mestaruuksista tai voitoista puhuttu, vaan siitä miten kohtelee ihmisiä.

Vaikka viimeisen ottelun lopputulos ei ollut ensimmäisenä mielessä, on mielekkäämpää päättää ura voitokkaasti.

− Onhan se kiva päättää voittoon. Ei välttämättä niin suuri merkitys ollut pelin lopputuloksella tänään, mutta tottakai pohjimmiltaan haluaa voittaa. Ärsyttää hävitä Kimblessäkin, Virtanen tuumi.

Voittomaali syntyi päätöserän avausminuutilla Erik ja Filip RIskan työskentelystä. Virtanen ylisti vanhemman veljen esityötä.

− Maailmanluokan sisäsyrjäsyöttö Filipiltä. Vuosien varrella pallopeleissä Fibboa nähnyt, ja ei ole tuollaista ikinä ennen tehnyt. Erik kylmänä viimeistelijänä laittoi nätisti kiekon reppuun ja sillä selvä.

Katsomossa oli kannattajaryhmän luoman tunnelman lisäksi myös erillinen porukka, päällään usea eri pelipaita Virtasen nimellä varustettuna.

− Tuttu porukka. Isä ja pari veljeä pääsi mukaan kaverien kanssa. He ovat eläneet tässä mukana. Ei tässä oltaisi ilman perhettä ja kavereita, Virtanen kiitti.

Jatkosuunnitelmat ovat Virtaselle epäselkeän selkeät.

− Nuorten ja juniorien kanssa menen nyt touhuamaan. En tiedä mitä haluan tehdä, mutta tiedän mitä teen, ja se on mitä haluan tehdä. Tässä on ollut paljon aikaa miettiä, mikä ei ole niin hauskaakaan. Olisi pitänyt nauttia enemmän matkasta kuin mennä kohti määränpäätä. Olen enemmän kuin tyytyväinen mitä saavutin urallani ja miten saavutin. En ole turhaan perseitä nuoleskellut. Olen tehnyt asiat omalla tavallani, enkä ole omista arvoistani luopunut, Virtanen avasi ja kommentoi uran saavutuksista,

− Tällä hetkellä mitalit tuntuvat vähän sivuseikoilta. Ystävät, ihmiset ja hetket ovat ne, mitkä ovat kaikkein hienoimpia. Tuolla kopissa puhuimme Filipin kanssa, kuinka erilaisia ihmisiä olemme. Toinen on käynyt korkeakoulun, toinen autokoulun. Silti olemme aika monta vuotta saman tavoitteen eteen tehnyt töitä. Ihmissuhteet on suurin saavutus, mitä olen urallani saanut.

Paikkoja on särkenyt ja kolottanut, mutta nyt ei haittaa.

− Paikkoja on kolottanut viisi vuotta ja olleet rikki kaksi. Saisi jonkinmoisen kirjan kaikista vaivoista, mitä on viimeisenä parina kautena ollut. En halua valittaa, mutta tämän ajanjakson verran kun pelaa jääkiekkoa, niin ei siitä ehjänä selviä, Virtanen päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle