Joni Tuulola väläytteli kiekollisia taitojaan: "On tosi hienoa, että meillä on tuo Savinainen"

LIIGA / Haastattelu
Joni Tuulola alusti Tapparan avausmaalin.
Tappara otti kolmannen kiinnityksensä Suomen mestaruuteen, kun se voitti jälleen vieraissa Pelicansin. Tapparan onnistujiin voidaan nostaa puolustaja Joni Tuulola, joka väläytteli kiekollisia taitojaan tiistai-illan kamppailussa.

Tappara otti ison askeleen kohti Suomen mestaruutta, kun se pystyi toistamiseen voittamaan vierasottelunsa Lahdessa. Tällä kertaa vieraiden voittolukemat olivat 3–1. Joukkueen onnistujiin voidaan ehdottomasti nostaa yhden syöttöpisteen saalistanut puolustaja Joni Tuulola.

Tappara pystyi pienissä asioissa tänään parantamaan kolmannesta ottelusta. Puolustajan mielestä juuri parantanut puolustuspelaaminen oli avainasemassa voitossa.

– Pelicans pelasi jälleen rohkeasti kiekon kanssa. Me pystyimme puolustamaan paremmin, kun vertaa viime otteluun. Sitä kautta saimme pelin rytmiä meille suotuisaksi.

Ensimmäinen tappio ei pistänyt CHL-mestaria kuitenkaan hämilleen, vaan normaaleilla kuvioilla joukkue lähti kohti neljättä ottelua.

– Se oli yksi ottelu pitkän kevään aikana. Ei siinä sen kummempaa. Ihan perus latautumista ja huollot ottelun jälkeen.

Tuulola oli alustamassa Tapparan avausosumaa, jonka tekijänä oli viimeksi Lahdessa aikaiseen suihkukomennukseen ottelunsa päättänyt Ben Thomas. Puolustaja on kyllä aiemmin tarjoillut tällaisia syöttöjä otteluissa, mutta niitä ei juuri tällä kaudella ole häneltä nähty.

– Joskus nuoruudessa heitetty vähän enemmänkin. Tällä kaudella ne ovat jääneet vähän vähemmälle. Kolme kaveria oli Pelicansilla siinä viivassa. Ben ui hyvin takatolppaa kohti. Siihen löytyi sitten hyvä linja.

Puolustaja myöntää, ettei tilanne ollut suunniteltu etukäteen, vaan tuli myös itselleen hieman yllätyksenä.

– Kyllä yllätyin, kun nostin päätä viivalla, että rightin pakki oli menossa takatolpalle. Hyvä näin.

Tappara voi siis nostella Kanada-maljaa kotiyleisönsä edessä torstaina, mutta puolustaja muistuttaa, ettei Pelicansia kannata aliarvioida. Lahtelaiset onnistuivat viimeksi saman tyylisesti pakkovoiton edessä pelaamaan väkevän vierasottelun.

– Pelicans tulee varmasti nostamaan tasoaan. He olivat viimeksi Tampereella pakkovoiton edessä. Pelasivat silloin sarjan tähän asti parhaan ottelunsa. Meidän pitää siinä samassa määrin parantamaan, jotta oltaisiin tämän verran edellä myös silloin.

Sarjan arvokkaimmaksi pelaajaksi kovasti tyrkyllä oleva Veli-Matti Savinainen oli jälleen joukkueen kantavia voimia. Tuulola myöntää, että tykkäisi itse vääntää Savinaisen tyylisiä hyökkääjiä vastaan.

Toisaalta puolustaja on iloinen, ettei tarvitse taistella häntä vastaan.

– Jos mietin omaa puolustamista, niin tykkään, jos joku tulee vähän härkkimään ja hakemaan kamppailua. On tosi hienoa, että meillä on tuo Savinainen. Sanotaan, että se on Euroopan top 3 -pelaaja. Hän omaa luokkaansa tuossa maalin edessä.

Tuulola ja Savinainen ovat vääntäneet aiemmin kyllä vastakkain, kun puolustaja pelasi vielä HPK:ssa. Niistä ajoista ei kuitenkaan ole jäänyt kuitenkaan ikävää muistijälkeä.

Tuomareista ollaan jälleen puhuttu pudotuspelien yhteydessä paljon. Illan tuomaristolle Tuulola antoi tunnustusta.

– Linja pysyi alusta loppuun samana, kun ensimmäiset jäähyt vihellettiin. Se pysyi heillä loppuun asti. Siitä pitää nostaa iso hatunnosto tuomareille. Minusta he vetivät hyvän ottelun tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle