Jonathan Marchessault kertasi dramaattista tasoitusmaalia – "Sieltä se jostain lipui verkon perukoille"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Damon Seversonin veto painui maaliin varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Kanadan ja Sveitsin puolivälierästä muodostui huikaiseva trilleri. Lähietäisyydelta Kanadan tasoituksen nähnyt Jonathan Marchessault kommentoi käännettä heti tuoreeltaan.

Kanadan Jonathan Marchessault oli jäällä, kun vaahteranlehtipaidat tasoittivat puolivälieräottelun Sveitsiä vastaan puolustaja Damon Seversonin osumalla vain sekunnin kymmenesosia ennen päätössummeria.  Hyökkääjä kommentoi tilannetta ottelun jälkeen.

– Hukkasin kaksi todella hyvää maalintekopaikkaa, mutta (Mark) Stone pelasi tilanteen loppuun asti. Severson sitten toimitti vain kiekon maalille ja meillä oli paljon pelaajia maalin edessä. Sieltä se jostain lipui verkon perukoille, Marchessault kertasi.

– Olihan se jännittävä tilanne, kuin itse tekisi voittomaalin. Se oli epätodellista, enkä voinut uskoa sitä. Samalla näimme, että pelikellossa oli nolla sekuntia jäljellä ja emme tienneet, että ehtikö kiekko ylittää maaliviivan ennen summeria.

Hienosti pelannut Sveitsi sai Kanadan teholaiturilta kunnianosoitukset.

– Sveitsi oli erittäin hyvä ja nopea joukkue. Vastasimme haasteeseen ja meilläkin oli hyviä paikkoja ja meidän maalivahtimme oli kuuma, Marchessault kommentoi yleisemmin ottelua.

Kanadan jänne ei kuitenkaan katkennut, vaikka se johti ottelua ensimmäistä kertaa vastan Stonen iskettyä ratkaisun jatkoajalla.

– Olemme hyvin luottavainen ryhmä. Hallitsimme koko ottelun ajan kenttätapahtumia, mutta heidän maalivahtinsa teki paljon loistavia pelastuksia.

» Lähetä palautetta toimitukselle