Jokiharju ei kumartele tuttujakaan vastustajien puolella - "Nimet ovat nimiä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Henri Jokiharjulle löytyy pari tutta vastustajaa Yhdysvaltojen riveistä.
Leijonat kohtaa turnauksen kolmannessa ottelussaan Yhdysvallat. Jokiharjun mukaan joukkue ei lähde otteluun kumarrellen, vaikka Chicago Blackhawksin organisaatiossa kiekkoilevalle puolustajalle löytyy tuttuja vastustajan puolelta.

Alkuottelut eivät ole kovasta tasostaan Henri Jokiharjua yllättäneet.

− Varsinkin Kanada, ja Slovakia omissa kisoissaan pelaa isolla sydämellä, mutta niin pelasimme mekin heitä vastaan. Pystyimme sen avulla kääntämään taistelu voitoksi.

Paperillisesti heikompi Suomi on onnistunut jo nappaamaan Kanadan ja isäntien päänahat suorilla voitoilla. Yhdysvalloilla on myös koossa laadukas ja isojen statuksien pelaajien muodostama joukkue.

− Nimet ovat nimiä. Kaikki joukkueet voivat olla erilaisia paperilla, mutta se on ihan sama mitä siinä lukee. Kaikki ovat pelaajia ja toivottavasti kaikki kohtelevat toisiaan pelaajina,

− Hyvä Yhdysvalloille, jos heidän joukkueessaan on isoja nimiä. Me lähdemme tekemään omaa hommaamme ja keskitymme siihen koko ajan, Jokiharju lisäsi.

Nuorelle pakille Yhdysvalloilta tuttuja pelaajia ovat kapteeni Patrick Kane ja Alex DeBrincat. Jokiharju tietää, miten jo tutuiksi tulleet tähdet pidetään aisoissa.

− Pitää pysyä lähellä ja olla kovakourainen. Loppujen lopuksi kumpikaan heistä ei ole isokokoinen kaveri. Ei hölmöillä välillä, vaan pitää olla tarkka ja vähän fyysinen,

− Todella mukavia joukkuekavereita ovat. Kumpikin haluaa kehittyä paremmaksi kiekkoilijaksi, Kane jää aina harjoitusten lopuksi laukomaan kiekkoa ja DeBrincat on varmaan aina ollut viimeinen jäällä. Ei turhaan ole DeBrincat tehnyt 40 maalia NHL:ssä tällä kaudella, Leijona-pakki kehui yhdsyvaltalaisia.

» Lähetä palautetta toimitukselle