Jokerien Lemberg hämmästeli avausottelun tunnelmaa: ”En ole kokenut ikinä mitään vastaavaa”

MESTIS / Haastattelu
Leevi Lemberg nosti kiekon jatkoajalla ohi Jani Lampisen.
Kuva © Juha Alamäki
Jokerit aloitti kautensa 3−2-jatkoaikavoitolla Kiekko-Espoon vieraana. Ratkaisun Kiekko-Espoon arkkuun naulasi vanhassa kotihallissaan pelannut Leevi Lemberg.

Kiekko-Espoon ja Jokerien Mestis-avauksesta loppuunmyydyllä Metro Areenalla muodostui oikea jännitysnäytelmä. Jokerit nousi kahden maalin takaa tasoihin ja jatkoajalla ohi. Voittomaalin teki Jokereihin täksi kaudeksi siirtynyt Leevi Lemberg. Lemberg toimi Jokerien sankarina 1+1 tehoillaan.

− Tuollainen yleisö, niin onhan se aika uskomaton fiilis. Ajattelin, että jos jatkoajalla pääsen kentälle niin yritän nopeasti jotain, ilmeisesti tuli suonenveto niin pääsin puikkelehtimaan maalin eteen ja siitä laittamaan sisään.

Lemberg on pelannut sekä Bluesissa että Kiekko-Espoossa, ottelu oli siis hänelle todella erityinen. Lemberg teki läpimurtonsa Mestiksen eliittiin viime kaudella TUTOn paidassa. Viime kausi toi vantaalaiselle tehot 19+20.

Täksi kaudeksi tie vei takaisin pääkaupunkiseudulle, tällä kertaa Helsinkiin ja Jokereihin. Tällä kertaa vastustajan paidassa Metro Areenassa pelannut Lemberg muistelee vanhaa seuraansa lämmöllä.

− Rakas halli ja rakas seura vastassa, olisin halunnut jopa käydä katsomassa viirin noston, mutta jätetään se ensi kertaan. Muutama vanha valmentaja ja pelikaveri löytyi vastustajilta.

Mitään kuittailuja ei kuitenkaan kuulunut vastustajilta.

− Jätetään toisemme rauhaan pelin aikana ja ottelun jälkeen jutellaan jos on juteltavaa.

Espoossa oli torstaina Mestiksen ennätysyleisö: 6982 katsojaa. Lemberg antoi kehuja ottelun tunnelmalle.

− Fanit varmasti olivat yksi syy miksi voitimme, en ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa, iso kiitos kuuluu sinne. 

Jokerien kausi jatkuu huomenna Keravalla KOOVEEta vastaan. Valmistautumiseen Lembergillä on selkeä suunnitelma. 

− Nollataan tämä peli, huomenna aamujäille ja sitten keskitytään jo seuraavaan matsiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle