Jokereissa debytoinut Ville Kolppanen löysi peli-ilonsa ulkomailla – "Minua kiinnostaa voittaa"

MESTIS / Haastattelu
Ville Kolppanen keräsi Jokerit-avausottelussaan 14 torjuntaa.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Kolppanen vietti kaksi edelliskautta Tanskassa ja Saksassa, jossa hän sai runsaasti torjuntavastuuta.

Jokerit kärsi perjantaina Tampereella KOOVEElle 3–2-jatkoaikatappion. Helsinkiläisten maalilla ensimmäisen ottelunsa torjunut Ville Kolppanen joutui venymään kiekon tielle vain 14 kertaa, mutta KOOVEEn laukaukset tulivat haastavista tilanteista.

– Odottelin melkein kolme erää yhtä kivaa, helppoa torjuntaa. Vähän harmittaa tappio, Kolppanen aloittaa ottelun analysoinnin.

– Pienistä jutuista jäi voitto uupumaan. Meidän pitäisi vähän enemmän laittaa vaan kiekkoa vastustajan maalille. Sanoin kyllä joukkueelle, että oli kiva pelata heidän takanaan. KOOVEEn maalivahti (Patrik Hamrla) pelasi todella hyvän pelin, propsit sinne.

Paluuottelu tuttavien silmien alla Hakametsässä

KOOVEE teki Jokereita vastaan uuden Mestis-yleisöennätyksensä, 4 458 katsojaa. Hakametsässä oli myös runsaasti Jokerit-kannattajia.

– Upeaa, että meidän fanimme tulivat tänne katsomaan peliä. Sen verran, mitä ehdin katsoa, niin upeasti oli jokeripaitoja ympäri katsomoa.

Katsomossa oli luonnollisesti paljon myös Kolppasen tuttavia, sillä onhan hän alun perin kymmenisen vuotta sitten Ilveksestä ponnistanut ammattilaisuralleen.

– Kiva oli tänään tuntea perhosia vatsassa. Oli myös paljon perhettä ja ystäviä katsomossa, toivottavasti kaikki nauttivat pelistä.

"Lätkä on ollut taas kivaa"

Kolppasella on takanaan niin huippuvuosia kuin vaikeitakin kausia. Ilveksestä tie vei kausiksi 2014–17 KHL:ään ja 2017–19 SHL:ään, mutta tämän jälkeen paluu Ilvekseen (2019–21) ei sujunut onnellisten tähtien alla.

Viimeiset kaksi kautta Tanskan pääsarjassa ja Saksan kakkosliigassa ovat palauttaneet Kolppaselle kuitenkin peli-ilon.

– Tässä oli ollut vähän rikkonaisia kausia, mutta nyt kaksi viime kautta olen saanut pelata paljon ja lätkä on ollut taas kivaa.

– Tanskassa pelasin melkein 60 kilpaottelua, viime kaudella reilut 30 peliä Saksassa. Sain hyviä tuntemuksia ja opin arvostamaan jääkiekkoa. Taas muistan, mitä tämä laji vaatii ja miksi jääkiekon olen alun perin aloittanut.

Nopea siirto Jokereihin

Kolppasen siirto Jokereihin tuli ajankohtaiseksi, kun Henri Risikko loukkaantui.

– Ihan muutamassa päivässä asiat kristallisoituivat tällä tavalla. Tietysti kun itseäni kiinnostaa huippu-urheilu ja Jokerit tekee kovaa paluuta, niin halusin tässä vaiheessa uraa tulla Jokereihin ja antaa itsestäni vielä kaiken irti.

Kolppasen sopimus kattaa tämän kauden ja ensi kaudesta on optio. Tavoitteet ovat selvät.

– Tavoitteena on joka päivä tehdä hyvin töitä ja kehittyä – ja voittaa. Minua kiinnostaa voittaa. En ole koskaan voittanut mitään, päättää Kolppanen.

» Lähetä palautetta toimitukselle