Jokereille vahva alku pudotuspeleihin – ”Yritetään pitää tunteet kurissa”

KHL / Haastattelu
Joensuu sai vääntää parissa tilanteessa tosissaan Lokomotivin pelaajien kanssa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

KHL:n pudotuspelit alkoivat sunnuntaina ja Helsingin Jokerit aloitti pelit näyttävästi.

Sunnuntainen esitys Lokomotiv Jaroslavlia vastaan ei jättänyt selittelyille sijaa.

Jokereiden kokenut laitahyökkääjä Jesse Joensuu kehui joukkueen valmistautumista ja oli iloinen, että se toi myös tulosta. Joukkue oli odottanut pudotuspelien alkua ja odottaa vielä kovemmin tiistain toista osaottelua.

— Totta kai me odotamme tiistaita. Me saimme tästä vain yhden voiton, kun neljä pitää ottaa. Me tulimme tähän niin latautuneena ja valmistautuneena, että saatiin haluamamme tulos ja siihen pitää olla tyytyväinen.

Pelinolle jäi paljon mietittävää tiistain otteluun.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Lokomotivin päävalmentaja Mike Pelino suitsutti Jokereita pelin jälkeen, mutta totesi myös joukkueensa olleen huono.

— Tämä oli todella hyvä alku Jokereille, mutta samalla tosi huono Lokomotiville. Seuraavaan peliin meidän pitää katsoa, mikä tämän pelissä toimi, mutta minusta mikään ei toiminut, joten on tehtävä töitä enemmän.

"Maalineduspelaaminen luomua"

Jokerit iski avausottelussa neljä maalia ottelun toiseen erään. Jokereilta myös hylättiin yksi ylivoimamaali, jonka pääarkkitehteinä oli maalinedustalla häärineet Joensuu ja kaksi maalia viimeistellyt Veli-Matti Savinainen.

Jokerit meni pelissä voimalla maalille.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Vaikka maalia ei tällä kertaa tullut, niin hyökkääjien yhteispeli oli ihailtavaa luokkaa vastustajan maalilla. Hyökkääjät eivät ole sopineet maalineduspelaamisesta mitään erikseen.

— Maalineduspelaaminen menee ihan luomuna. Savinainen on tosi hyvä motivoimaan ja hehkuttaa meidän omaa osaamistamme. Tuntuu maalin edessä siltä, että meidän ylivoimamme saa paljon tilaa siniviivaan. Sieltä on Sami Lepistöllä ja Brian O'Neillila paljon tilaa sekä paikkoja vetää.

Jokerit pelasi todella kurinalaisen ottelun sunnuntaina. Joukkue otti vain kaksi jäähyä pelissä, mutta tunteet olivat kuumentua pelin aikana pariin otteeseen.

— Yritetään pitää tunteet kurissa. Totta kai pelikaveria autetaan, mutta on parempi, jos pysytään pois kaikista kärhämistä. Meillä on niin liikkuva joukkue, että se on meille vain hyväksi pitkässä juoksussa, Joensuu luonnehti.

» Lähetä palautetta toimitukselle