Jokereille ei maalinteko maistu, edes ylivoimalla: "Ei ole klikannut niin hyvin kuin pitäisi tässä vaiheessa"

KHL / Haastattelu
Jokeripuolustaja Sami Lepistö oli keskiviikkona näkyvästi esillä ja sai syöttöpisteen joukkueensa avausmaaliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Helsingin Jokerit kärsi keskiviikkona KHL:n pudotuspelien avauskierroksella 2–3-tappion Moskovan Dinamolle kotiyleisönsä edessä. Narripaidat ovat nyt hävinneet jo kahdesti moskovalaisille, eikä lääkkeitä maalintekopelaamiseen ole löytynyt. Helsinkiläisten puolustaja Sami Lepistö oli ottelun jälkeen turhautuneenoloinen.

– Mielestäni pelattiin ihan hyvä peli. Dinamolla oli hetkittäiset momentuminsa, joiden aikana he tekivät maalinsa ja ne olivat ainoita hetkiä, jolloin heillä oli edes tontteja. Me tehdään hommia hirveä määrä, eikä saada maaleja. Tämä on maalintekopeli ja näin matseja ei voiteta.

Jokerien ja Dinamon ensimmäisessä osaottelussa maanantaina helsinkiläiset kärsivät niin ikään tappion ja iskivät kaksi maalia. Kyseinen kamppailu päättyi 2–4-vierasvoittoon. Keskiviikkona Jokerit törmäsi samankaltaisiin ongelmiin kuin maanantaina.

– Meille ei hirveästi ole ripareita tullut, joten todella hyvin kaveri puolustaa keskustaa. Vetoja he eivät pysty välttämättä estämään, mutta sitten riparit he ottavat kiitettävästi haltuun, antaa Lepistö tunnustusta Dinamolle.

– Pitää olla maskia maalilla ja pitää saada vedot läpi. Heidän puolustajansa blokkaavat kuitenkin hyvin vetoja. Se pitää sitten hyödyntää, kun he menevät jäihin. Pitää pystyä enemmän feikkaamaan ja saada ainakin ensimmäisen jätkän ohitse vetoja, että kiekkoja olisi maalin edessä.

– Pitää löytää keinot päästä sinne kakkoskiekoille. Maalille pitää mennä ja jossain vaiheessa kiekot rupeavat pomppimaan meille. Siellä pitää maksaa hintaa ja mennä sinne maalille.

Jokereille tarjoutui ylivoimaa, mutta se ei toimi

Dinamolle tuomittiin keskiviikkona kymmenen minuuttia jäähyjä, kaikki kaksiminuuttisia. Toisessa erässä Jokerit pääsi kokeilemaan ylivoimalla kahdesti, mutta kiekko ei uponnut vieraiden maaliin. Kolmannessa erässä moskovalaiset saivat kolme kahden minuutin jäähyä, mutta ottelun lopussa yli minuutin ajan kahden miehen ylivoimalla tasoitusta hakenut helsinkiläisryhmä ei onnistunut osumaa iskemään.

– On siinä tontteja, mutta ylivoima on ollut pidemmän aikaa sellaista, ettei ole klikannut niin hyvin kuin se voisi tai pitäisi tässä vaiheessa. Parantaa pitää siinäkin joka jätkän, joka sitä pääsee pelaamaan. Alivoima tekee hirveästi hommia, niin meidän pitää ylivoimassa tehdä samalla tavalla, Lepistö sanailee.

– Kaveri on selvästi vähän katsonut, miten me sitä pelataan, eikä se mikään poppaskonsti ole. Meidän pitäisi nyt pystyä vähän muuttamaan sitä, pitäisi saada enemmän liikettä ja kiekkoa liikkeelle, ja sitä kautta saada maalipaikkoja.

– Viidellä viittä vastaan olimme hyökkäysalueella todella hyviä ja se pitäisi nyt saada samalla tavalla ylivoimallakin toimimaan, että liikutaan, pidetään kiekkoa, syötetään nopeasti, ammutaan ja mennään sitä kautta maalille, niputtaa helsinkiläisten varakapteeni.

Erikoistilanteiden merkitys on tunnetusti pudotuspeleissä suuri, eikä tämä klisee osoittautunut keskiviikkoillankaan ottelussa vääräksi. Jokerit sai mittelössä ainoastaan yhden kaksiminuuttisen, mutta sen aikana Dinamon suomalaispuolustaja Miika Koivisto iski kamppailussa voittomaaliksi jääneen 1–3-osuman.

Tehottomuus vaivaa Jokereita, mutta ei Dinamoa

Kotijoukkue laukoi keskiviikkona maalia kohti peräti 48 kertaa, mutta verkkoon saakka pikkumusta löysi tiensä ainoastaan kahdesti. Dinamo puolestaan toimitti pelivälineen Jokerien maalille vain 20 kertaa, mutta sai sen nuottaan kolmesti.

– Kaveri on tehnyt hyvällä prosentilla maaleja, tuuria tai ei, maaliin ne ovat joka tapauksessa menneet. Vaikeaa sanoa, mikä siinä on. He ovat tehneet paljon paremmalla prosentilla maaleja kuin me, kertoo Lepistö Jokerien heikosta viimeistelystä.

Jokerit teki avausmaalin keskiviikon ottelussa ensimmäisellä kymmenminuuttisella, mutta sitkeä Dinamo tuli rinnalle ja ohi jo avauserässä.

– Monesti ollaan Moskovan Dinamoa vastaan tehty ensin maali, mutta sitten he ovat saaneet iskettyä heti perään. Meidän on pystyttävä pitämään sitä momentumia pidempään, eikä antaa helppoa maalia heti kaverille, kuten tänään.

Jokerit kohtaa Dinamon seuraavaksi perjantaina Moskovassa. Tilanne alkaa helsinkiläisillä käydä kahden kotitappion jälkeen tukalaksi, kun moskovalaiset johtavat sarjaa otteluvoitoin 2–0. Narripaitojen konkaripuolustajalla on kuitenkin yhä luottoa joukkueeseen.

– Pitää vain uskoa, eikä missään nimessä ajatella, että tämä on ohi. Me ollaan vähän kuopassa nyt, mutta tullaan sieltä vielä. Mennään peli kerrallaan ja aloitetaan ensi pelissä Moskovassa, Lepistö päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle