Jokereiden Kunlun-pelissä nähtiin koko kausi pienoiskoossa

KHL / Haastattelu
Jokerit käänsi kolmen maalin tappioaseman voitoksi Kunlunia vastaan. Ottelussa nähtiin tiivistys koko Jokereiden KHL-kaudesta tähän asti.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit joutui lauantai-iltana tekemään täyden päivätyön kahden pisteen eteen Kunlun Red Staria vastaan. Vaisun alun jälkeen ote parani ja joukkue otti lopulta voiton varsinaisen peliajan puitteissa.

Jokereiden lauantainen ottelu Kunlun Red Staria vastaan kuvasi pitkälti koko joukkueen kautta tähän asti. Alku oli vaisu, toisessa erässä peliin kiinni ja kolmannessa erässä tuli tulosta.

Koko KHL:n tehokkain puolustaja Mikko Lehtonen kuvaili ottelun jälkeen, että joukkueen heikot alut otteluihin ovat mentaalipuolen asioita.

— Pääkopastahan nämä ovat pitkälti kiinni. Olemme puhuneet paljon siitä, että saisimme mentaalisesti itsemme valmiiksi pelien alkuun ja heti alusta alkaen pelissä näkyisi tekemisen meininki. Sillä tavalla, että ensimmäisestä vaihdosta alkaen jokainen tietää, mitä kentällä tekee ja rummuttaa vastustajan niskaan painetta. Ehkä emme ole siinä ihan parhaiten onnistuttu. Mentaalisesti meidän pitää olla jatkossa valmiimpia, kun peli alkaa.

Kotiottelussa Kunlunia vastaan vierasjoukkue karkasi kahden maalin johtoon avauserässä ja kolmen maalin johtoon toisen erän alussa. Avauserässä Jokerit oli vaisu.

— Tuntui siltä, että vastustaja pari "hups-maalia" pelin alkuun ja se vähän lamautti meitä. Kolmanteen erään sitten täysi rytmin muutos ja kentällä nähtiin sitä peliä, mitä me haluamme pelata täydet 60 minuuttia, totesi puolustaja.

Jokerit otti pelin hallinnan itselleen vasta ottelun puolivälissä ja iskikin Jesse Joensuun toimesta kavennusmaalin. Kolmannessa erässä Jokerit nousi Mika Niemen ja Joensuun illan toisella tasoihin. Reilu minuutti ennen päätössummeria Lehtonen viimeisteli vielä voiton kauden 16. maalillaan.

Mikko Lehtonen laukoi Jokerit voittoon Kunlunia vastaan.

— Tuollaista peliä me haluamme esittää täydet 60 minuuttia. Tätä rallia, kun pidämme täydet 60 minuuttia pelissä päällä, niin ei ole merkitystä ketä on vastassa, sillä vastustaja tippuu varmasti kyydistä.

Jokereilla ollut vaikeampaa, puolustajatähti ei ole huolissaan

Helsinkiläisjoukkueen 14 ottelun pisteputki päättyi Tallinnassa kaksi viikkoa sitten. Tallinnan Severstal-tappio mukaan luettuna Jokerit on pelannut nyt pisteputken jälkeen kuusi peliä ja näistä joukkue on ottanut kolme voittoa vähän heikommillakin esityksillä. Puolustajatähti ei ole kuitenkaan huolissaan.

— Kyllä me hyvin pelaamme. Välillä tulee huonompia eriä ja pelejä, mutta kokonaisuudessaan en ole yhtään huolissani meidän tilanteestamme.

Lehtonen on pakkiparinsa Alex Grantin loukkaantumisen jälkeen pelannut pääosin kesken kauden joukkueeseen liittyneen David Sklenickan kanssa. Suurta eroa Lehtonen ei pakkipareissaan näe.

- Pelaajat ovat tietysti erilaisia. Molempien kanssa on ihan kiva pelata. Minulle on ihan sama, kumpi on parina.

Joensuu uskoo, että ykköskentän pelaamisessa on vielä parannettavaa

32-vuotias laitahyökkääjä Joensuu muodostaa Jokereiden parhaan kentän yhdessä kapteeni Peter Reginin ja parhaan pistemiehen, Brian O'Neillin kanssa.

Joensuu oli yksi parhaista kotijoukkueen hyökkääjistä Kunlunia vastaan.

Joensuu iski lauantain ottelussa Jokereiden ensimmäisen ja kolmannen maalin, ja oli näin auttamassa joukkuettaan hienoon 4-3 -voittoon Kunlunista.

Jokereiden ykköskenttä vie vaihdosta toiseen pelin hyökkäyspäätyyn ja luo paljon maalintekopaikkoja, mutta Joensuu näkee silti kenttänsä pelissä parannettavaa.

— Tehokkuutta voi aina parantaa ja omalta osalta pitäisi löytää nopeammin hyvä paikka, kun O'Neillilla on kiekko, jotta loisimme enemmän hyviä maalintekopaikkoja.