Jokereiden Ahti Oksanen maalasi heti KHL-debyytissään: "Haapala käski hiipiä maalin eteen ja pitää lavan jäässä"

KHL / Haastattelu
Ahti Oksanen onnistui maalinteossa heti KHL-debyytissään.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Vaisusti kautensa aloittanut Jokerit sai paljon lohtua ja itseluottamusta, kun Dinamo Riika kaatui murskalukemin. Yksi jokerileirin suurimmista onnistujista oli ensimmäisen KHL-ottelunsa pelannut Ahti Oksanen.

Kahden tappion ja nihkeiden esitysten jälkeen Jokerit pesi kasvonsa Riian Dinamon kustannuksella. Jokereille suurinumeroinen voitto oli vaikeiden avausotteluiden jälkeen suuri huojennus.

– Tämä helpotti meitä todella paljon. Alla oli pari vaikeaa ottelua, joissa ylivoima ei toiminut ja muutenkin olimme jaloissa. Oli henkisesti erittäin vapauttavaa ottaa kunnon murskavoitto, jokerihyökkääjä Ahti Oksanen hehkutti ottelun jälkeen.

Jokereiden joukkueessa kahden avausottelun pelaamista oli käyty huolellisesti läpi. Lauri Marjamäki oli painottanut joukkueelleen ennen kaikkea työnteon merkitystä.

– Late [Marjamäki] sanoi, että meidän täytyy tehdä enemmän töitä. Ei riitä, että meillä on nimivahva joukkue, vaan meidän on tehtävä myös oikeasti hommia ja uhrauduttava joukkueelle. Sitä myös teimme tänään, Oksanen iloitsi.

Jokereille ottelun alku oli todella tärkeä, ja joukkue painoikin peliä aktiivisesti Dinamon päätyyn heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien. Henkisesti tärkeä avausmaali syntyi Steve Mosesin lavasta seitsemännellä peliminuutilla.

– Se oli meille tärkeä maali. Kahdessa ensimmäisessä ottelussa vastustaja teki ensimmäisen maalin, ja se vähän lannisti meitä. Nyt kävi toisinpäin, joten peli lähti hyvin käyntiin, ja saimme paljon tarvittavaa energiaa, Oksanen analysoi.

Ensimmäinen ottelu, ensimmäinen ylivoima, ensimäinen maali

Riika-ottelu oli Oksaselle uran ensimmäinen KHL-ottelu. Harjoitusotteluissa loukkaantumiseensa saakka väkevästi esiintynyt hyökkääjä oli luonnollisesti ottelun jälkeen myös hieman väsynyt.

– Kauden ensimmäinen täysvauhtinen peli, joten olihan se siistiä, mutta myös vähän rankkaa. Olen ehkä nyt vähän puhki, mutta tästä on erittäin hyvä jatkaa. Ei pelaaminen todellakaan vaikealta tuntunut.

Oksanen pelasi ottelun kolmosketjussa yhdessä Henri Ikosen ja jokerikapteeni Peter Reginin kanssa.

– Onhan se kunnia-asia pelata kokeneen kapteenin vierellä. Hän tekee kaikki pienet asiat jatkuvasti oikein, ja siinä on minun puolestaan helppo olla ja kantaa omat korteni kekoon, Oksanen kertoi.

Oksasen ensimmäinen KHL-ottelu tuotti myös avausmaalin. Mikko Lehtosen ja Alex Grantin jätettyä ottelu kesken kolhujen vuoksi Oksanen pääsi pelaamaan myös ylivoimaa.

Heti ensimmäinen ylivoima tuotti myös tulosta, kun Oksanen puttasi Henrik Haapalan loistavasta syötöstä kiekon Dinamon maaliin.

– Haapala käski hiipiä maalin eteen ja pitää lavan jäässä. Tein sen, enkä oikeastaan mitään muuta. Siitä oli helppo laittaa tyhjiin, Oksanen kommentoi.

Kaksi viime kautta SaiPassa pelannut Oksanen näkee KHL:n ja kotoisen Liigan suurimmaksi eroksi puolustuspelaamisen.

– Varsinkin puolustajat ovat täällä isompia, vahvempia ja parempia. Aivan samalla tavalla ei voi nurkissa pyöriä. Molemmissa sarjoissa on hyviä pelaajia, mutta KHL on jokaisella osa-alueella yksi askel eteenpäin. Jokainen asia tehdään vähän paremmin, Oksanen analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle