Joka roolin Mike Halmo kehui Ilveksen taisteluilmettä ja suomalaista kiekkokulttuuria − "Täältä on tullut hienoja pelaajia"

LIIGA / Haastattelu
Halmo nauttii Suomessa pelaamisesta.
Ilveksen työteliäs kanadalaislaituri Mike Halmo taisteli jälleen omiensa puolesta, ja merkkautti yhden syöttöpisteen voittopelissä KooKoota vastaan. Hyökkääjä on käynyt kauden aikana läpi lähes jokaisen roolin, mitä jääkiekkojoukkueesta löytyy.

Ilves oli voittanut edellisen kerran Hakametsässä 14.11., jolloin joukkue kaatoi Lukon. Nyt, joulukuun alussa tupsukorvat kellistivät KooKoon.

Kanadalaislaituri Mike Halmo suitsutti omiensa taisteluilmettä.

− Viime kerrasta on aikaa, joten tämä voitto tuntui todella hyvältä. Menetimme muutaman puolustajan kesken pelin, joten tämä voitto osoitti meiltä löytyvän luonnetta.

Ilves lähti peliin kuudella puolustajalla, ja Matt Generous ja Olli Vainio joutuivat jättämään taiston kesken.

− Olemme nuori joukkue, joten tarvitsemme tällaisia voittoja. Kunhan pelaamme 60 minuuttia yhteisen tavoitteen eteen, onnistumme varmasti.

Avauserässä ei nähty kuin KooKoon Arttu Pellin iskemä osuma, mutta toisessa erässä kihauksia nähtiin tiheällä tahdilla.

− Alku oli hyvin tunnusteleva. Pelin edetessä virheiden määrä lisääntyi, ja se, joka onnistuu hyödyntämään paikkansa, voittaa. On oltava terävänä joka minuutilla.

Vaikka tamperelaiset ovat valahtaneet alkukauden sijoituksista jonkin verran alaspäin, on joukkue säilyttänyt peli-ilonsa ja uskon omaan juttuun.

− Fiiliksemme on ollut tappioista huolimatta hyvä. Olimme hetken aikaa hieman alamaissa, mutta pelasimme Ässiä vastaan hyvin. Saimme saman ilmeen jäälle tänään, ja sen ansioista voitimme.

Halmo aloitti harjoituspelejä ykkösketjussa joukkueen kirkkaimpien tähtien kanssa. Nyt 27-vuotias pelimies uurastaa nelosketjussa rouhivassa roolissa. Toisaalta hän saa myös erikoistilannevastuuta.

− Olen etsiskellyt rooliani ja pelannut liki jokaisessa ketjussa ja ylivoimakoostumuksessa. Pidän nykyisestä ketjustani. Teemme rajusti töitä. Ylivoimamahdollisuudetkin ovat myös hienoja, sillä niiden kautta saa enemmän jääaikaa, tuumi Halmo.

Suomi viettää huomenna torstaina 101. itsenäisyyspäiväänsä. Halmo äityi kehumaan suomalaista kulttuuria nimenomaan jääkiekon saralla.

− Suomessa on hienoa pelata, koska tämä maa on ylpeä saavutuksistaan. Täältä on tullut upeita pelaajia, ja ehdottomasti nykyäänkin. On hieno olla osa tämän maan kiekkokulttuuria, Halmo päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle