Johtorooliin noussut Jerry Turkulainen haluaa nostaa JYPin pois kellarikerroksesta: "Selvä tavoite on pelata pudotuspelejä"

LIIGA / Haastattelu
Jerry Turkulainen on yksi JYPin johtavista pelaajista alkavalla kaudella.
Kuva © Tiia Mahkonen

Nuoresta iästään huolimatta Jerry Turkulaisella on alkamassa jo kuudes kausi Liigassa  edustusjoukkueen mukana. Näin ollen hän kuuluu useista nuorista pelaajista koostuvan JYPin kokeneimpaan kaartiin alkavalla kaudella. 22-vuotias Turkulainen valittiin ensimmäistä kertaa alkavalle kaudelle JYPin Liiga-joukkueen kapteenistoon. 

– Meillä on hyvä kapteenisto! Oikein hyvä sekoitus nuorta, ulkomaista ja vähän kokemusta samassa paketissa. On kunnia-asia tulla valituksi kapteenistoon, Turkulainen hehkuttaa.

JYP pelasi seitsemän harjoitusottelua ennen Liiga-kauden alkua. Saldoksi muodostui neljä voittoa ja kolme tappiota. JYP voitti kolme viimeisintä peliä. Turkulainen kommentoi harjoituskautta seuraavasti:

– Peli peliltä homma alkoi luistaa paremmin. Saatiin lopetettua harjoituskausi kolmeen voittoon, mikä on erittäin hyvä ja positiivinen asia! 

Pudotuspelit tavoitteena 

Turkulaisella on alla 40 pisteen runkosarja viime kaudelta. Myös edellisinä kausina on pisteitä syntynyt mukavasti. Tavoitteita on luotu niin itselle kuin myös joukkueelle.

– Kyllä ne omat tavoitteet ovat siinä, että pystyy jatkamaan siitä, mihin viime kaudella jäi. Haluan olla tärkeänä palasena auttamassa joukkuetta voittamaan, hyökkääjä kertoo.

Viime kaudella jumboksi jääneellä JYPillä on myös selvä tavoite:

– Joukkueen selvä tavoite on pelata pudotuspelejä, Turkulainen lataa.

Harjoitusottelut ovat jo näyttäneet, missä uudistunut hurrikaaniryhmä tällä hetkellä menee, ja mitä asioita halutaan parantaa viime kaudesta. Mikkeliläisen mukaan selviä kehitysaskeleita on jo nähtävillä.

– Pelin selkeys on varmasti yksi asia, missä olemme jo menneet eteenpäin harjoitusotteluita silmällä pitäen. Tiedämme, kuinka haluamme pelata ja luotamme siihen juttuun yhdessä, että se kantaa hedelmää.

"Kotiyleisön tuki on suuri asia!"

Näillä näkymin otteluita pääsee katsomaan paikan päälle ympäri Suomea. Se, jos mikä on tärkeä asia kannattajien lisäksi myös itse pelaajille.

– Ilman yleisöä ei pelit tunnu samalta, sehän on selvä homma. Kyllä yleisö sen fiiliksen tuo mukanaan. Varsinkin kotiyleisön tuki on suuri asia!

Turkulainen avaa myös sitä, millainen JYP luistelee kaukaloon tänä syksynä.

– Yleisö näkee aktiivisen, energisen ja sitkeän JYPin. Viime kausi jätti paljon nälkää ja halua näyttää tasomme, mies muistelee.

Turkulaisen kommenttien perusteella on siis lupa odottaa, että jäällä nähdään motivoitunut joukkue ja parannusta viime kaudesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle