Joel Kiviranta tuo Leijoniin Sportista tuttua asennetta - "Ei pidä lähteä nöyristelemään"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joel Kiviranta oli maajoukkueen mukana hyvissä ajoin.
Kuva © Samppa Toivonen - https://www.samppas.net
Vähemmän nimirikkaasta Suomen maajoukkueesta yksi parrasvalojen ulkopuolisista pelaajista on Sportissa pelaava Joel Kiviranta. Vaasasta kodin löytänyt hyökkääjä korostaa otteluissa kärkimaita vastaan koko joukkueen yhteistyötä ja asennetta.

Ensimmäisiä aikuisten MM−kisojaan pelaava Joel Kiviranta on nauttinut pääsystään edustukseen.

− Aika hienoja pelejä. Kova vaatimustaso otteluissa ja hyvä meininki hallissa. Aika nättiä lätkää.

Itse joukkueesta Kiviranta on tyytyväinen, eikä joukkueen kelkkaan hyppääminen ole ollut vaikeaa.

− Oli hyvä asia, että pääsin olemaan leiritykset alusta loppuun mukana. Pääsin niiden avulla helposti joukkuehenkeen mukaan. Opin maajoukkueen tavat ynnä muut sellaiset.

Kiviranta siirtyi Jokereiden organisaatiosta Vaasaan kaudeksi 2014−15. Parin vaikean kauden jälkeen 23-vuotias laituri on kehittynyt kiitettävästi.

− Viisi kautta olen päässyt rauhassa tekemään hommia Vaasassa. Koko ajan prosessina rakennettu ja töitä tehty. Nyt on kiva huomata, että se tuottaa tulosta, Kiviranta totesi.

Alkujännitys NHL-supertähtien kohtaamisesta kariutui hyvissä ajoin ennen siirtymistä Slovakiaan.

− On huikeaa päästä NHL-pelaajia vastaan pelaamaan, mutta edellinen EHT-turnaus sai sen suurimman jännityksen pois. Huomasin silloin, että samanlaisia kiekkoilijoita hekin ovat, eikä itse jääkiekko muutu miksikään, ainoastaan vaatimustaso ja vauhti nousevat.

− Ei pidä lukea kenen nimi on selässä, varsinkaan kun ruvetaan pelaamaan, "Jolle" avarti.

Leijonat kohtaa seuraavaksi Yhdysvallat maanantaina. Kiviranta povaa ottelusta vähintään yhtä kovatasoista kuin kahdesta ensimmäisestä.

− Yhdysvalloillakin on laaja rintama laadukkaita pelaajia. Ei pidä lähteä nöyristelemään. Pitää kunnioittaa peliä, ja meidän täytyy pelata tiiviisti ja puolustaa yhdessä. Silloin meillä on mahdollisuus voittaa, Sport-hyökkääjä päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle