Joel Armia pelasi vasta nyt ensimmäisen A-maaottelunsa – "On kova halu päästä pelaamaan kotikisoihin"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Joel Armia pelasi ensimmäisen aikuisten maaottelunsa Tukholmassa Tšekkiä vastaan.
Kuva © Topi Lainio

Tänään ensimmäisen A-maaottelunsa kypsällä 28 vuoden iällä pelannut hyökkääjä Joel Armia ei ollut huolissaan, vaikka Leijonat kärsi Tšekille tappion aamupäivän EHT-ottelussa Tukholmassa.

– Emme olleet niin huonoja kuin loppulukemat antavat ymmärtää. Toisessa erässä Tšekki sai pikatahtia kaksi maalia, mutta nekin olisivat olleet ihan estettävissä, Armia miettii.

– Niihin kahteen takaiskuun peli toki ratkesi, mutta meilläkin oli maalintekopaikkoja läpi pelin. Näin kävi tänään.

Armia pohjusti kolmannessa erässä Suomen ainoan maalin, 1–2-kavennuksen.

– Puolustussiniviivalta tuli Tšekin veto, luin sen paluukiekon ja Palmu pääsi syötöstäni hyvin läpi. Hieno viimeistely Palmulta, kehuu Armia.

Armia haki vielä pelituntumaa, sillä hän ei ollut käynyt pariin viikkoon jäällä kuin kertaalleen.

– Kyllä omassa pelissäni oli paljon parannettavaa, mutta erä erältä sujui paremmin ja ketjukaverien kanssa alkoi yhteinen kemia löytyä.

Suomen A-maajoukkueen leiriryhmää Armia suitsutti varauksetta.

– Leiriryhmässä on pitkään maajoukkueen mukana olleita pelaajia. Ei ole mitään muuta kuin positiivista sanottavaa. Kyllä se varmasti tuo voittamisen henkeä, kun mukana on paljon tuoreita olympiakultamitalisteja. Ei se ole ainakaan negatiivinen asia.

Joel Armia viihtyy vastustajan maalilla.
Kuva © Topi Lainio

Canadiens hävisi kautensa jo syksyllä

Joel Armia kiekkoili NHL-seurassaan Montreal Canadiensissa 60 ottelua. Niissä hän keräsi tehot 6+8=14. Vaatimattomien omien tehopisteiden lisäksi Armiaa jäi harmittamaan, että Canadiens jäi ulos pudotuspeleistä.

– Oli vaikea kausi Canadiensissa sekä itsellä että koko joukkueella. Loppukauteni meni parempaan suuntaan ja siitä suorittamisesta jäi hyvä fiilis. Se loi iloa ja halua pelata. Siksi olen nyt täällä maajoukkueessa, Armia linjaa.

– Alkukaudesta emme saaneet käännettyä häviöputkea voittoputkeksi. Kyllä se itseluottamusta vaatii joukkueelta, jotta saa käännettyä tiukat pelit voitoiksi.

– Ensi kauden alkuun tietysti aiomme satsata, jotta kausi alkaisi hyvin.

Armia kuitenkin näkee, että Canadiensin aika tulee vielä. Sopimus montrealilaisseuran kanssa jatkuu kauteen 2024–2025 asti.

– Välillä tulee hyviä ja välillä huonoja kausia. Nyt Canadiens jäi pudotuspelien ulkopuolelle, ja totta kai tuolla joukkueella olisi pitänyt pärjätä paremmin. Meillä on hyvä joukkue ja nuoria lupauksia kehittymässä.

Juuri nyt Armian ajatukset ovat Suomen maajoukkueen otteluissa.

– Oma pelihalu ja peli-ilo ovat nyt korkealla. On kova halu päästä pelaamaan kotikisoihin, mikäs olisi sen hienompaa!

» Lähetä palautetta toimitukselle