Joel Armia ei ole haudannut pudotuspelitoiveita vaikeuksien keskellä: "Tosi kova luotto siihen, että pystymme parantamaan peliä ja taistelemaan siitä paikasta"

NHL / Haastattelu
Joel Armia rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä jo helmikuussa.
Kuva © Getty Images
Hyvä kausi ei paljoa lämmitä Joel Armian mieltä, sillä hänen joukkueensa Montréal Canadiens on kokenut paljon karvaita tappioita. Armia avasi mietteitään Jatkoajalle New York Rangersia vastaan pelatun ottelun jälkeen.

Montréal Canadiensin suomalaishyökkääjä Joel Armia on suhteellisen onnistuneesta omasta kaudestaan pettynyt joukkueensa jatkuviin tappioihin. Canadiensin viimeisin tappio oman johtoaseman menetyksen jälkeen nähtiin torstaina kotiottelussa New York Rangersia vastaan.

– Nyt päällimmäisenä mielessä on vaikeampi jakso. Viimeisessä kahdessa pelin olen päässyt taas paremmin vetopaikoille ja luomaan tilanteita. Kuitenkin se, ettei olla pystytty raapimaan voittoja, painaa eniten.

– Meidän täytyy vain oppia pelaamaan siinä johtoasemassa. Se voi olla itseluottamuksen puutetta, kun joukkue ei luota johtoonsa ja sitten tulee virheitä, Armia arvioi.

Johtoaseman kääntyminen lopulta tappioksi on ollut Canadiensin suurin ongelma tämän kauden aikana, mikä ihmetyttää myös Armiaa.

– Näitä on tapahtunut vähän liikaa tällä kaudella. Olemme aloittaneet pelejä hyvin, mutta jostain syystä ei olla pystytty pitämään johtoa. Tänään oli tosi iso peli, ja oltaisiin voitolla saatu pudotuspeliviivaa kiinni, Armia kertoi Rangers-ottelun jälkeen.

Vastustajat ovat päässeet juhlimaan Canadiensia vastaan viime ajat.
Kuva © Getty Images

Armialta kuitenkin löytyy edelleen uskoa, että Canadiens nousee vielä taisteluun pudotuspelipaikasta.

– Itselläni on vielä tosi kova luotto siihen, että pystymme parantamaan peliä ja taistelemaan siitä paikasta. En usko, että täällä kukaan on vielä heittänyt toiveita mihinkään.

Vaikeiden hetkienkin aikana Armia on ammentanut positiivisuutta Canadiensin suomalaispelaajien yhteisöstä, joka on tiiviisti tekemisissä myös jääkiekon ulkopuolella.

– On kyllä hyvä porukka. Tosi kiva juttu, että täällä asuu suomalaisia samassa kylässä, Armia hymyilee.

– Meillä on täällä mahtava ryhmä ja organisaatio, siinä mielessä ei ole mitään valitettavaa, porilainen kertoo lopuksi joukkuestaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle