Jimi Suomi Nuorten Leijonien avausvoitosta: "Tänään päätimme olla miettimättä liikaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Sami Päivärinta (vas.) ja Jimi Suomi (oik.) ovat esiintyneet edukseen MM-turnauksessa toistaiseksi.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Nuoret Leijonat otti Slovakiaa vastaan turnauksen avausvoittonsa lukemin 5–2. Suomen ensimmäiseen maaliin upean syötön tarjoili puolustaja Jimi Suomi.

– Siinä oli vähän sellainen broken play. Näin, että rännistä tuli kiekko ja päästin sen, mutta sitten minua taklattiin ja jäin makoilemaan jään pintaan. Sitten sieltä tulikin kiekko ja päätin ottaa sen. Näin "Pärin" (Sami Päivärinta) keskellä, joten päätin syöttää hänelle ja siitä syntyi hieno maali, kertasi Suomi osuman syntyä.

"Tänään päätimme olla miettimättä liikaa ja antaa vain palaa."

Eilinen peli Sveitsiä vastaan ei sujunut toivotulla tavalla, mutta tänään Nuorilta Leijonilta nähtiin vapautuneempi esitys. TPS:n liigajoukkueessa pelaava Suomi oli tyytyväinen omiensa esitykseen Slovakia-ottelussa.

– Paransimme todella paljon eiliseen verrattuna. Eilen oli ehkä vähän sellaista passiivista kiekkoa. Meillä meni vähän pakka sekaisin, koska emme ole tottuneet pelaamaan sellaista [jääkiekkoa]. Tänään päätimme olla miettimättä liikaa ja antaa vain palaa. Kyllä sieltä sitten hyvä peli tuli.

Koko joukkue tiesi, minkälaista jääkiekkoa he halusivat turnauksen toisessa pelissään toteuttaa ilman, että valmennuksen tarvitsi tätä pelaajille erikseen terottaa.

– Lähdemme nopeasti ylös ja pelaamme kiekon kanssa ylöspäin, emmekä turhaan odottele, kuvaili Suomi joukkueen pelisuunnitelmaa.

Omien vahvuuksien kautta 

Pienikokoinen Suomi on ollut yksi Nuorten Leijonien puolustuksen valopilkkuja tähän mennessä. Puolustaja on erottunut edukseen ennakkoluulottomilla otteillaan.

– Olen päässyt käyttämään vahvuuksiani, joita ovat luistelu ja kiekollinen peli. Olen päässyt pelaamaan haluamallani tasolla. Toivottavasti tämä jatkuu osaltani koko lopputurnauksen, hän tuumii omasta pelistään ja toivoo hyvien esitysten jatkuvan.

– Tyhmänrohkeasti en pelaa, vaan tiedostan rajani ja pelaan niiden mukaan, Suomi täsmentää.

Pieni kaukalo on sulavasti luistelevalle, taitavalle kiekolliselle puolustajalle mieleen.

– Tykkään, että tilanteita tulee nopeasti ja kun pääsee karvaajan ohitse, on pelissä mukana.

"Eihän tätä parempaa oikein voi olla."

Nuorten Leijonien takalinjoilla luutivan Suomen minuutit ovat olleet seurajoukkueessa kortilla. Vain 15 ottelua Liigassa tällä kaudella pelannut puolustaja on käynyt hakemassa minuutteja myös neljän pelin verran TPS:n U20-joukkueessa. Vähäinen pelituntuma ei ole kuitenkaan haitannut hänen menoaan.

– Olin ihan luottavaisin mielin. Oli kuitenkin maajoukkuepelejä tullut jonkin verran. Tiesin porukan ja miten pelaamme, niin oli helppo ja luottavainen mieli, kommentoi Suomi lähtökohtia MM-kisoihin.

Jääkiekon synnyinmailla Kanadassa käytävä MM-turnaus on Nuorten Leijonien puolustajan pitkäaikainen haave, joka vihdoin toteutuu. Suomi on tästä innoissaan.

– Eihän tätä parempaa oikein voi olla. Olen unelmoinut pikkupojasta asti, että pääsen tänne pelaamaan ja katsonut aiempia kisoja. Tämä on hienoa, hän tunnelmoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle