Jimi Kuronen nauttii pelaamisesta vuonojen maassa –”Ei ole ikävä pitkiä Rovaniemen bussimatkoja”

MESTIS / Haastattelu
Jimi Kuronen oli viime kaudella Mestiksen tehokkain puolustaja
Kuva © Timo Savela
Mestiksen viime kauden tehokkain puolustaja Jimi Kuronen siirtyi täksi kaudeksi Norjaan. Sekä liiga että seuraorganisaatio ovat tehneet häneen positiivisen vaikutuksen ja hän suositteleekin muille suomalaiskiekkoilijoille harkitsemista siirtymään seuraksensa.

Helsinkiläislähtöisen puolustajan Jimi Kurosen kiekkoilijanura Suomessa oli jämähtänyt Mestikseen, jossa hän oli viimeiset kuusi kautta hyvällä menestyksellä pelannut. Edes viime kaudella isketyt kovat tehot eivät saaneet liigan portteja aukeamaan, joten Kuronen käänsi katseensa ulkomaisiin sarjoihin. Uusi osoite löytyi lopulta Norjasta, kun kauden 2018–19 Norjan mestari IF Frisk Asker pestasi taitavan puolustajan riveihinsä.

− Mahdollisuus siirtyä Norjaan tuli oikeastaan aika puskista, mutta osoittautui lopulta hyväksi ratkaisuksi. Olen tykännyt täällä olla ja pelata. Pelit ovat Mestikseen verrattuna hiukan kovempitempoisia ja tavallaan jopa fyysisempiä. Lähinnä siksi, että täällä pelaajat ovat hiukan vanhempia verrattuna Mestikseen. Se tuo kyllä oman mausteensa pelaamiseen.

Myös omaan pelaamiseensa Kuronen on ollut tyytyväinen.

− Olen saanut paljon vastuuta varsinkin ylivoimapelissä, sieltähän niitä pisteitäkin ropisee. Meillä on taitavia kavereita siinä pelaamassa muutoinkin. Sarjan johdossa olemme tässä vaiheessa kautta.

Korona vaikuttaa kiekkoiluun myös Norjassa. pelit pyörivät normaaliin tapaan, mutta katsojien määrää on rajoitettu ja osittain pelataan myös tyhjille katsomoille.

− Yllättävän vähän korona on pelaamista haitannut. Onkohan vaan yhdessä joukkueessa ollut tartunnan saanut. Meiltäkin taitaa olla vaan yksi peli peruttu sen takia. Täällä Oslon seudulla olevat joukkueet joutuvat pelaamaan tyhjille katsomoille, muualla saavat ottaa 200 katsojaa halleihin.

Kurosen mukaan pelaaminen tyhjille katsomoille ei kuitenkaan haittaa liiaksi.

− Mestiksessä on tottunut siihen, ettei joka paikassa katsojia ole hallissa kuin kourallinen. Musiikit kuitenkin soivat normaalisti ja sisääntulo rullaa kuten ennenkin. Ei tämä nyt paljoa eroa viime kauden Kooveen kotiotteluista.

Kuronen on Norjassa puhtaasti kiekkoammattilaisena, joten hän saa rauhassa keskittyä olennaiseen eli pelaamiseen. Päivät tuntuvat välillä pitkiltä ja suoratoistopalveluiden palvelut tulevat tutuksi.

− Joo, ihan kiekkoammattilaisena saan olla eli keskittyä ainoastaan jääkiekkoon. Aamupäivisin tulee käveltyä pitkiä lenkkejä musiikkia ja podcasteja kuunnellen ja iltapäivällä sitten halliin. Iltaisin sitten tulee katseltua leffoja ja sarjoja eri suoratoistopalveluista. Joukkuekavereista osa käy aamupäivisin töissä ja sitten niillä on omat perheet. Muiden ulkomaalaisten kanssa sitten tulee joskus ulkona käytyä.

Hiukan Kuronen kaipailee suomenkielistä juttukaveria, jota ei ainakaan vielä ole Askerista löytynyt. Norjan kielikään ei oikein tartu, mutta koulusta tutuilla englannilla ja ruotsilla kyllä pärjää.

− Ei ole vielä eteen tullut ketään suomalaista, mutta tuleehan sitä päivittäin kuitenkin jollain tapaa juteltua kotisuomeen. Norjan kielestä ainoastaan kiekkosanasto on hallussa, muutoin tulee käytettyä sekä englantia että ruotsia.

Tulevaisuuden kuviot ovat vielä avoinna, mutta Kuronen ei poissulje mahdollisuutta jatkaa vuonojen maassa.

− Hiukan jopa yllätti, miten hienosti organisaatio täällä toimii. Kaikki tapahtuu ihan tip-top siten, kun on sovittukin. Pelimatkat ovat sopivan lyhyitä, aina ehtii yöksi kotiin vieraspeleistä. Pisin bussimatka on Lillehammeriin, noin kolme tuntia suuntaansa. Stavangeriin ja Narvikiin mennään lentämällä. Ei ole ikävä pitkiä bussimatkoja Rovaniemelle. Suosittelen Norjaa muillekin pelaajille!

» Lähetä palautetta toimitukselle