Jiří Kulich laukoi Tšekin MM-finaaliin – ei malta odottaa Kanadan kohtaamista loppuottelussa: "Siitä tulee uskomatonta"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jiří Kulich tuuletti voittomaaliaan ja Tšekin finaalipaikkaa antaumuksella.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Nuorten MM-kisojen ensimmäinen välieräottelu päättyi Tšekin voittoon Ruotsista jatkoajan jälkeen lukemin 2–1. Ottelun voittomaalin viimeisteli Jiří Kulich ajassa 69.10. Tšekin sankari ei osannut pukea sanoiksi tunteitaan joukkueen edettyä loppuotteluun.

– Uskomaton tunne. Kuin olisin unessa. Olen todella innoissani päästessäni pelaamaan finaalissa, Kulich kuvaili tunnelmiaan voitetun välierän jälkeen.

Ratkaisumaalistaan tšekki ei muistanut ottelun jälkeen mitään.

– Täytyy katsoa se uusintana. Se oli kuin unesta.

– Muistan vain Matyáš Šapovalivin syöttäneen minulle, en muuta, Kulich kertasi voittomaaliaan.

Tšekki on pelannut edellisen kerran nuorten MM-kisojen finaalissa vuonna 2001. Näiden kisojen joukkueen suurin vahvuus on yhtenäisyys – pelaajat puhaltavat yhteen hiileen.

– Kaikki luottavat toisiinsa. Olemme joukkuepelaajia ja meillä on todella hyvä joukkue, se on menestyksemme salaisuus, tšekkihyökkääjä valottaa joukkueensa vahvaa turnausta.

Finaalissa Tšekki saa vastaansa isäntämaa Kanadan, jonka se onnistui voittamaan alkulohkossa 5–2. Loppuottelu äänekkään kanadalaisyleisön edessä on sekin jotakin ainutlaatuista Kulichin mukaan.

– Siitä tulee uskomatonta.

MM-turnauksessa hurjia tehoja takonut ja ennätyksiä rikkonut Connor Bedard ei aiheuta tšekkihyökkääjässä suurempaa huolta.

– Hän on uskomaton pelaaja, mutta vain yksi heistä. Heillä on todella hyvä joukkue, mutta me uskomme itseemme, Kulich toteaa Bedardista ja Kanadasta.

Tšekki nousi tasoihin aivan ottelun viime sekunneilla David Jiříčekin lauottua kiekon ohi erinomaisesti Ruotsin maalilla torjuneen Carl Lindbomin. Maali ja sen jälkeinen tunne sekä tuuletus toivat Kulichille mieleen Karel Rachůnekin maalin miesten MM-kisoissa reilun kymmenen vuoden takaa.

– Jos muistatte Rachůnekin maalin Ruotsia vastaan 2010, kun peliaikaa oli seitsemän sekuntia jäljellä, Jiříčekin maali oli vastaavanlainen, voittomaalin tekijä kommentoi.

Kulichin viimeistelemää voitto-osumaa tullaan varmasti muistelemaan samaan tapaan kuin kyseistä Rachůnekin tasoitusmaalia. Tšekkipelaaja on tästä luonnollisesti otettu, mutta muistuttaa isoimpien urotekojen olevan vielä edessä.

– Se on kiva juttu, mutta huominen on päätavoitteemme ja keskitymme siihen, Kulich toteaa päättäväisenä.

Tšekin ja Kanadan välinen loppuottelu alkaa Suomen aikaa loppiaisyönä klo 1.30.

5.1.2023 klo 16.31 Lisätty loppuottelun alkamisaika.

» Lähetä palautetta toimitukselle