Jets-leirissä korostetaan erilaista ottelutapahtumaa: "Tuntuu kuin harjoitusleiri olisi päättymässä tänään, ja meidän on päästävä pelaamaan"

NHL / Haastattelu
Winnipeg Jetsin päävalmentaja Paul Maurice koki Global Series -pelit hyvin erilaisina verrattuna tavallisiin NHL-peleihin.
Kuva © Antti Varonen
Patrik Laine valmistautuu Helsingissä pelattaviin NHL-otteluihin kuin muihinkin vieraspeleihin, mutta päävalmentaja Paul Maurice kokee olevansa kaukana NHL-rutiineista.

Winnipeg Jetsin suomalaishyökkääjä Patrik Laine valmistautuu illan NHL Global Series -otteluun samalla tavalla kuin muinakin pelipäivinä.

− Pelipäivän rutiinit ovat aika samanlaiset kuin vieraspeleissä normaalistikin. Ruokailuaikataulua täytyy vähän miettiä, kun peli alkaa niin myöhään, mutta samoilla eväillä periaatteessa mennään, tuumi Laine.

Joukkueen ykkössentteri Mark Scheifele puolestaan on pelannut Euroopassa MM-kisoissa, mutta koki ne tapahtumat erilaisina.

− Tämä on aivan erilaista. Turnauksissa on totuttelemista, kenen kanssa pelaa ja millä pelitavalla. Oman joukkueen kanssa yritämme toteuttaa tuttuja rutiineja, mutta ympäristö ja aikataulut ovat erilaisia. Yritämme tietysti nauttia erilaisesta kokemuksesta.

Myös päävalmentaja Paul Maurice painotti tapahtuman erilaisuutta verrattuna NHL-rutiiniin.

− Tämä on hyvin poikkeuksellinen ja juhlallisen oloinen peli, vähän kuin ulkoilmaottelu. NHL:n vieraspeleissä emme vietä näin paljon aikaa yhdessä joukkueena. Tuntuu kuin harjoitusleiri olisi päättymässä tänään, ja meidän on päästävä pelaamaan.

− NHL on todella rutiiniorientoitunutta. Voin kertoa puolen vuoden päähän tunnin tarkkuudella, mitä teen pelipäivänä. Sinä tiistaina katson tuota videota ja valmistaudun seuraavaan peliin. Täällä aikataulut ja unirytmi ovat täysin erilaiset, eikä NHL:ssä koskaan pelata peräkkäisinä päivinä ilman matkustamista.

Maurice antoi hyvää palautetta vaisusti kautensa aloittaneelle Nikolaj Ehlersille.

− Ehlersin pelaaminen alkoi neljännessä ottelussa loksahtaa kohdalleen, ja kahdessa viime pelissä hän on ollut hyvä Scheifelen ja Blake Wheelerin kanssa, jotka ovat meidän kärkihyökkääjiämme.

− Ehlersin vauhti on riittänyt heidän kanssaan pelaamiseen. Se on kuitenkin myös haaste pelata kärkiketjussa, koska silloin kohtaa vastustajan ykkösketjun ja parhaat puolustajat. Mutta kahdessa viime pelissä hän on pystynyt hyödyntämään nopeuttaan, mikä on hänen pelaamisessaan keskeistä. Ehlers pelaa tällä hetkellä tämän kauden parasta peliään.

Ainoana Hartwall Arenan tunteva Laine odottaa illaksi hyvää tunnelmaa.

− Aina kun olen pelannut Hartwall Arenalla, on ollut äänekästä ja hyvä tunnelma. Toivottavasti illalla on samanlaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle