Jets-kapteeni Blake Wheelerin usko Laineen kykyihin ei ollut koetuksella missään vaiheessa: "Hän on luullut olevansa huonompi kuin oikeasti onkaan"

NHL / Haastattelu
Wheeler on kapteenin roolissa tukenut Lainetta myötä- ja vastoinkäymisissä.
Kuva © Antti Varonen
Jets-seuratoverit ovat huomanneet Patrik Laineen itsekritiikin lyövän toisinaan yli. Onnistunut iltapuhde tulikin kuin tilauksesta, ja sekä pelaajat että valmennus uskovat sen poikivan vielä paljon hyviä asioita.

Patrik Laineen vakuuttava esitys suomalaisyleisön edessä keräsi suitsutusta sekä kanssapelaajilta että valmennukselta. Winnipeg Jetsin kapteeni Blake Wheeler olikin varsin helpottunut vaikeiden aikojen halki tarponeen Laineen ryhtiliikkeestä.

− Hänellä on tapana olla todella kova itselleen. On hyvän pelaajan ominaisuus pystyä katsomaan peiliin, mutta ehkä hän on luullut olevansa huonompi kuin oikeasti onkaan.

Laineen luotto itseensä oli ehkä kärsinyt, mutta joukkueen ei.

− Tällaisina hetkinä hän voi kuitenkin muistaa, mihin oikeasti pystyykään. Sitä olemme pyrkineet hänelle muistuttamaan.

Laineen uhka ylivoimalla realisoitui ensimmäisessä Helsingin Global Series -ottelussa kahteen otteeseen. Jets-puolustaja Dustin Bufyglien huomasikin Laineen ylivoimalla piristymisen suomat mahdollisuudet:

− Jos häntä pidellään tarkasti, minä pääsen puolestani laukomaan, mikä on hyvä asia, Bufyglien virnistää.

Jets-luotsi Paul Maurice yhtyy suojattiensa näkemyksiin Laineesta:

− Hän on nuori mies, jolla on enemmän paineita kuin useimmilla. Nyt kuitenkin näimme, mihin hän oikeasti pystyy. Hän teki kolme maalia, mutta olisi voinut tehdä vaikka seitsemän. Olen vilpittömän iloinen hänen ja hänen perheensä puolesta.

Kahdesti maalinteossa onnistunut Laine nautti ottelun lopussa suurta vastuuta, kun hänelle tarjottiin mahdollisuutta hattutempun iskemiseen suomalaisyleisön edessä.

Tempussa lopulta onnistunut Laine oli kuitenkin Mauricen mukaan ansainnut peliaikansa ottelun loppuhetkillä, eikä kyse ollut puhtaasti show'n ruokkimisesta.

− Hän oli mahtava, ja hänellä oli itseluottamusta. Olisin antanut saman mahdollisuuden kenelle tahansa, joka on jo tehnyt kaksi maalia. Sellaiset pelaajat saavat yleensä aikaan hyviä asioita.

Saman asian tiimoilta Maurice kuitenkin murjaisee persoonalliseen tyyliinsä:

− Tai ketä oikein yritän huijata – mahdollisuuteni selvitä pelin jälkeen bussiin olisivat olleet heikot, jos en olisi laittanut häntä jäälle siinä tilanteessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle