Jesse Puljujärvi on mukauttanut peliään NHL:ssä − "Nyt on joutunut muuttamaan luistelua vähän terävämmäksi"

NHL / Haastattelu
Jesse Puljujärven odotetaan nousevan tällä kaudella isoon rooliin.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jesse Puljujärven uran alku NHL:ssä on ollut nihkeä, mutta hyvin menneet harjoituspelit lupailevat alkavasta kaudesta läpimurtoa.

Kaudenavaukseen valmistautuva Jesse Puljujärvi nousi monien lapsien suosikiksi nuorten MM-kisoissa 2016. Puljujärvi ei itse myönnä olleensa lapsena muiden pelaajien suuri fanittaja, mutta myöntää kuitenkin legendaarisen numeron kahdeksan säväyttäneen häntäkin.

− No en mä silleen oikeastaan hirveesti ole fanittanut, mutta Selänne on ollut aika kova.

Pieneen NHL-kaukaloon siirtyminen ei ole sujunut Puljujärveltä ongelmitta. Ensimmäinen kausi meni pääosin farmisarjassa, eikä toisellakaan kaudella tulos ollut sellaista, mitä varaustilaisuuden nelosvaraukselta odotetaan.

Pärjätäkseen paremmin pienessä kaukalossa Puljujärvi on joutunut muuttamaan luisteluaan, joka oli yksi hänen parhaista aseistaan isossa kaukalossa.

− Kyllä mä sellainen isolla jäällä olija olin, että nyt on joutunut muuttamaan luistelua vähän terävämmäksi. Että se ison jään luistelu on, mutta sitä ei pysty niin hirveästi käyttämään, kun on tuo pienempi kaukalo.

Harjoituspeleistä ei pidä vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Jos niiden perusteella pitäisi kuitenkin jotain sanoa, Puljujärvellä on edessään läpimurtokausi NHL:ssä.

Puljujärvi itse kokee hyvien menneiden harjoituspelien antaneen hänelle lisää itseluottamusta ja toivoo hyvän vireen jatkuvan myös runkosarjan puolella.

− Kyllähän se tuo itseluottamusta, ja sai pari maaliakin tehtyä. Toivottavasti pystyn pitämään sen vireen.

» Lähetä palautetta toimitukselle