Jesse Joensuu runkosarjan lopusta: "Ei niillä mitään voiteta pudotuspelejä ajatellen"

KHL / Haastattelu
Jesse Joensuu on tehnyt 15 maalia tällä kaudella.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Helsingin Jokerit oli jämäkkä ottelun alusta alkaen ja oli hallitsevampi osapuoli läpi 65 minuutin pelin ajan Avangard Omskia vastaan. Peli päättyi lopulta Jokereiden 2–1 -voittoon voittolaukauskilpailun jälkeen.

Hyökkääjä Jesse Joensuu oli tyytyväinen taiston tauottua ja kehui joukkueen vahvaa puolustuspeliä.

— Hyvä fiilis voitosta. Kova oli vastus. Tänään ja viime pelissä on meiltä nähty hyvää puolustuspeliä, kun viime pelissä nollat ja tässä pelissä yksi vain yksi meni maaliin, vaikka olihan siinä vastustajalla toiseenkin paikka.

Jokereilla oli vaihto painosanalla hieman kesken ja Avangard pääsi ylivoimahyökkäykseen, mutta ei onnistunut maalinteossa.

— Vähän vaihtovirhettä siinä saattoi olla, Joensuu hymähti.

Antti Niemi torjui tänään Jokereiden maalilla kolmannen pelinsä putkeen. Voitto Avangardista oli miehelle toinen putkeen.

Totta kai mahtava juttu, että Antti saa onnistumisia

Jokereiden maalilla päävastuun tällä kaudella on kantanut latvialaismaalivahti Janis Kalnins, mutta keskitalvella myös Niemi on saanut peliaikaa ja vastannut huutoon. Joensuu on iloinen joukkuekaverinsa hyvien otteiden puolesta.

— Totta kai mahtava juttu, että Antti saa onnistumisia. Sitä ei varmasti kaikki tiedä kuinka paljon Antti tekee hommia. Luulen, että kovan työmoraalinsa ansiosta hän on päässyt huipulle. On ollut huono fiilis Niemen puolesta, kun pelit eivät ole menneet hyvin. Etenkin, kun on nähnyt, miten paljon hän on tehnyt töitä harjoituksissa tähän mennessä.

Helsingin Jokereilla on runkosarjaa jäljellä kaksi ottelua

Sunnuntaina Jokerit saa vieraakseen SKA Pietarin ja tiistaina on luvassa runkosarjan viimeinen ottelu Torpedoa vastaan vieraissa.

Joensuu myöntää, että ajatukset ovat jo maaliskuun puolella.

— Ajatukset ovat paljon pudotuspeleissä. Yritetään saada fyysinen valmius kahteen viimeiseen peliin. Ne pelit pitää pelata hyvin, mutta ei niillä mitään voiteta pudotuspelejä ajatellen. Toivottavasti pysytään terveinä ja pelataan järkevästi, sekä hoidetaan itsemme fyysisesti kuntoon ennen pudotuspelejä.

Jokereilla on iso peli sunnuntaina SKA:ta vastaan, sillä joukkueet saattavat kohdata myös pudotuspeleissä toisensa. Helsinkiläisillä on ollut monesti mentaalipuolen vaikeuksia otteluihin valmistautumisessa, mutta SKA:ta vastaan tätä ongelmaa ei pitäisi olla.

— Kyllä se latautuminen tulee itsestään. Tänään Ahti Oksanen piti hienon puheen ennen peliä. Oksanen piti puhetta ensi kertaa ja se riitti sytyttämään joukkueen peliin. SKA voi olla meidän vastustajamme pudotuspeleissä. Näissä viimeisessä meidän ei kannata antaa siimaa itsellemme tai vastustajalle. Pelataan kurinalaisesti ja joukkueelle, mutta ei silti stressata liikaa pelin lopputuloksesta, vaan pelataan jämäkästi, Joensuu pohti tulevaa.

Helsingin Jokerit sai edelliseen otteluun takaisin tanskalaispuolustaja Oliver Lauridsenin. Isokokoisen tanskalaisen paluu kokoonpanoon on Joensuunkin mielestä merkittävä lisä.

— Oliverin paluu merkitsee todella paljon. Me saamme yhden todella kovan pelaajan pudotuspeleihin. Saamme myös lisää reserviä.

Avangardin ja Jokereiden tämän illan ottelu oli alun perin tarkoitus pelata ensi viikon torstaina, mutta joukkueiden yhteisellä päätöksellä peli siirrettiin aikaisemmaksi, jotta joukkueet saavat lepoaikaa ennen viikon päästä alkavia pudotuspelejä.

— Kyllä se auttaa tosi paljon. Jos jollain on jotain ongelmia, niin saa ne hoidettua pois tieltä ennen pudotuspelejä ja pääsee siten lähtemään valmiina niihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle