Jesse Joensuu pelaa Jokereissa hyvillä fiiliksillä, haaveissa on päättää kuitenkin ura Ässien riveissä

KHL / Haastattelu
Jesse Joensuu on tehnyt tällä kaudella 35 ottelussa tehot 8+7=15.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokereiden voimahyökkääjä Jesse Joensuu on viime aikoina ollut merkittävässä roolissa joukkueensa kulkiessa voitosta toiseen. Kevään 2012 MM-kisoissa loistanut Joensuu ei ole ollut enää mukana Jukka Jalosen Leijonissa. Joensuu itse epäilee, etteivät hänen taitonsa enää riitä maajoukkueeseen.

Jokereilla on neljän ottelun voittoputki meneillään, kun KHL:ssä vietetään maajoukkuetaukoa. Jokerit on pelannut välillä vailla tärkeitä pelaajiaan, niin itsenäisyyspäivän juhlien kuin loukkaantumistenkin vuoksi. Joukkue on kuitenkin pystynyt kaatamaan koviakin vastustajia. Kokenut Jesse Joensuu on ylpeä joukkueensa suorituksista.

− Tosi hyvillä fiiliksillä nyt mennään. Välillä äijiä on ollut poissa riveistä, mutta silti olemme pystyneet voittamaan pelejä. Eihän se mitään parasta peliä ole ollut, mutta riittävän hyvää. Tiesimme, että jokaisen on pikkuisen nostettava tasoaan ja sen me teimme, kehuu Joensuu.

Jokereiden resepti voittoon on ollut perisuomalainen: loistava maalivahtipeli ja vahvasti joukkueena yhteen pelaaminen. Janis Kalnins on ollut kuin muuri maalillansa ja päävalmentaja Lauri Marjamäki on pystynyt ottamaan joukkueestaan irti kaiken, mitä on irti otettavissa.

Omaan peliinsä Joensuu on viime aikoina ollut tyytyväinen. Alkukausi oli hänellä joukkueen tapaan selvästi vaisumpi, mutta kauden edetessä ovat Joensuu ja Jokerit saaneet pelinsä kulkemaan. Aivan viime kauden pistetahdissa Joensuu ei ole, mutta hän on viime aikoina ollut joukkueelleen erittäin tärkeä pelaaja.

− Viimeiset pari kuukautta on oma pelikin kulkenut ihan mukavasti. Ei tässä vielä tarvitse lopettaa uraa.

Kevään 2012 MM-kisoissa Joensuu oli vahvasti esillä, kun hän oli yksi ratkaisijoista puolivälieräottelussa USA:ta vastaan. Tuon jälkeen häntä ei ole leijonapaidassa nähty kuin ajoittain − viimeisestä maajoukkuepelistäkin jo kolme vuotta. Nytkään häntä ei ole Jukka Jalosen valitsemassa turnausjoukkueessa.

− Ilmeisesti en ole riittävän hyvä pelaaja enää.

32-vuotias Joensuu toivoo pelaavansa huipulla vielä vuosia. Haaveissa hänellä on päättää ura kasvattajaseura Ässien riveissä, sillä kotikaupunki Pori on Ässien ohella hänelle erittäin rakas.

Pelaajauran jälkeistä elämää hän ei vielä ole ehtinyt paljoakaan miettimään, mutta on hieman kiinnostunut toimimaan esimerkiksi seurajohtajana tai olla mukana jonkinlaisissa projekteissa.

Yhtä tärkeää projektia Joensuu on jo ollutkin perustamassa: Tulevaisuusrahasto on porilainen rahasto, johon reilut 20 entistä tai nykyistä jääkiekkoilijaa on lupautunut sijoittamaan. Rahaston tarkoituksena on tukea perheitä, joissa nuorilla pelaajilla on uhka joutua jopa lopettamaan pelaaminen perheen taloudellisen tilanteen vuoksi. Suunnitelmissa on myös edistää kehitysvammaisten urheilua, joten aina kaikki tuki ei tähtää kilpailullisiin tuloksiin.

− On tärkeää antaa avustusta heille, jotka sitä eniten tarvitsevat. Sosiaalinen yhdessäolo on myös erittäin tärkeää.

Jokerit kohtaa seuraavaksi tiistaina 17. joulukuuta vieraissa Moskovan Dynamon. Tästä ottelusta Joensuu odottaa tiukkaa ja vähämaalista. Jokerit on voittanut kauden joukkueiden kaksi aikaisempaa kohtaamista, ja Joensuun mukaan lähtee hakemaan ehjän 60 minuutin pelin kautta voittoa nytkin.

» Lähetä palautetta toimitukselle