Jeremy Swayman voitti Bruins-vahtien kohtaamisen MM-kisoissa − "Kun hän teki hienoja torjuntoja, minä pidättelin tuuletuksia"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Swayman poistui voittajana Bruins-vahtien MM-kohtaamisesta.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Lauantain päiväpelissä olivat vastakkain Yhdysvallat ja Ruotsi. Samalla toisensa kohtasivat Boston Bruinsissa kiekkoja torjuvat Jeremy Swayman ja Linus Ullmark. Yhdysvaltalainen Swayman kertoi eläneensä ottelun aikana mukana ruotsalaiskollegansa työskentelyssä.

Yhdysvallat nappasi niukan voiton Ruotsin nenän edestä jatkoajan loppuhetkillä numeroin 3−2. Ottelussa eri kenttäpäädyissä maaleillaan seisoivat Tre Kronorin Linus Ullmark ja Yhdysvaltojen Jeremy Swayman.

Molemmat edustavat seuratasolla NHL-joukkue Boston Bruinsia. Ullmark käveli haastattelualueen läpi pysähtymättä median juttusille, mutta aikuisten MM-ensikertalainen Swayman oli juttutuulella. Hän nautti hyvän ystävänsä kohtaamisesta − ja päihittämisestä.

− Oli tosi hauskaa! Olen iloinen voitosta. Linusta vastaan pelaaminen oli ainutlaatuista. En saa siihen mahdollisuutta kovin usein. Peli oli hyvätasoinen ja sitä oli hauska seurata. Homma olisi voinut kääntyä kummalle tahansa. Edustin tietysti maatani ja tärkeintä oli voittaa.

Swayman ja Ullmark tulevat hyvin toimeen Bruinsissa.
Kuva © Rich Gagnon

Ennen ottelua kaksikko jutusteli alkulämmittelyiden aikana ja antoi ystävyyden kukkia. Kun kiekko tippuu jäähän ottelun merkiksi, ääni kellossa muuttuu hetkeksi. Swayman iloitsi kuitenkin myös ruotsalaiskollegansa edesottamuksista.

− Hänelle tilanne on sama. Pelatessamme keskitymme kiekkoon veto kerrallaan. Samalla se oli tosi hauskaa. Kun hän teki hienoja torjuntoja, minä pidättelin tuuletuksia. Oli hienoa nähdä hänen pelaavan hyvin, mutta silti olen onnellinen voitosta, naurahti Swayman.

− Haluamme vain parasta toisillemme ja joukkueelle. Aina yksi maalivahti pelaa kerrallaan, mutta sellaista se vain on. Joukkueen suoritus on paljon tärkeämpää kuin yksilösuoritukset.

Bruinsin kausi päättyi NHL:n pudotuspeleissä ensimmäiselle kierrokselle Carolina Hurricanesia vastaan. Kirvelevän seitsemännen ottelun jälkeen Swayman suuntasi kulkunsa Suomeen ja Tampereelle.

− Tämä on ainutlaatuinen turnaus ja tiesin, että minulle ei tule tätä mahdollisuutta usein, jos menemme joka vuosi pitkälle pudotuspeleissä. Halusin tarttua tilaisuuteen, enkä koskaan kieltäydy mahdollisuudesta edustaa maatani ja pukeutua Yhdysvaltojen peliasuun.

23-vuotias veräjänvartija on nauttinut paitsi MM-kisoissa pelaamisesta, myös kisakaupungin tarjoamasta sykkeestä.

− Tämä on todella upea kisaympäristö! Tampere ja kaikki ihmiset ovat olleet helposti lähestyttäviä ja vastaanottavaisia. On hienoa olla osa yhteisöä ja nähdä kannattajat juoksentelemassa ympäriinsä pelipaidat yllään.

Seuraavassa ottelussaan Swayman pääsee mahdollisesti pelaamaan toista Bruins-joukkuekaveriaan vastaan, kun kaukaloon luistelee David Pastrňák Tšekin väreissä.

− Siitä tulee taatusti myös ainutlaatuista. Hän laukoo minua vastaan joka päivä harjoituksissa, joten tiedän, mihin hän pystyy. Siitä tulee hauska ottelu ja teen kaikkeni, jotta kiekko pysyy poissa verkosta, Swayman kuittasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle