Jere Sallisesta tuli kesken kauden HIFK:n kapteeni − nyt hän on joukkueensa paras maalintekijä: "Tehokas pelaaja maalin edessä"

LIIGA / Haastattelu
Jere Sallinen on johtanut tehokkaasti HIFK:n joukkoja.
HIFK:n kapteeni Jere Sallinen nousi joukkueensa sisäisessä maalipörssissä kärkipaikalle.

HIFK teki merkittävän muutoksen kesken kauden, kun seura vaihtoi kapteenia marraskuun puolivälissä. Lennart Petrell luovutti C-kirjaimen Jere Salliselle, joka toimi kaksi edellistä kautta ruotsalaisen SHL-joukkueen Örebro HK:n kapteenina. 

Kapteenin vaihdoksen jälkeen Sallisen tehot ovat nousseet kohisten. Tiistai-iltana KalPaa vastaan hän iski kolme maalia. 

− Hän on tehokas pelaaja maalin edessä. Hän itse asiassa teki neljä maalia, hän teki myös KalPan maalin. Jos en väärin muista, niin hänellä oli kaksi maalia ennen kuin oli C rinnassa ja sen jälkeen on tullut tehoja. Tärkeintä on, että hänellä on luonnetta ja hän haluaa mennä maalin eteen. Hän tekee paljon sellaisia maaleja, niin kuin (Otto) Paajanenkin, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kehui ja jatkoi: 

− Se (kapteeniksi vaihtaminen) oli totta kai meiltä (Tobias) Salmelaisen kanssa luottamuksen osoitus hänelle.

Sallisen pistemäärä ennen kapteenin natsoja oli vain 3+2=5. Muutoksen jälkeen Sallinen on saalistanut tehot 18+13= 31.

Sallisen mukaan kapteenina oleminen on tuonut itseluottamusta hänen pelaamiseensa. Muuten C-kirjaimen paino ei ole muuttanut hänen pelaamistaan. 

− Totta kai yritän tehdä kahta kauheammin hommia, mutta sitä yritin myös ilman C-kirjaintakin. Se on enemmän muiden tsemppaamista ja sitten toimin valmennuksen, ja pelaajien välissä. Hienoa on olla HIFK:n kapteeni.

Nyt Sallisella on kasassa 21 maalia. Se on määrä, johon hän ei ole aiemmin ammattilaisurallaan kyennyt. Kaiken kaikkiaan Sallinen on tehnyt tällä kaudella 21+15=36 tehopistettä ja on HIFK:n sisäisen maalipörssin kärkipaikalla. 

Myös KalPaa vastaan syntynyt hattutemppu oli ensimmäinen kerta hänen ammattilaisurallaan. 

− Junioreissa joskus tapahtunut viimeksi, en muista milloin. Niin kauan on aikaa jo siitä.

Tiistaina hän pääsi pelaamaan Otto Paajasen ja Teemu Turusen kanssa samassa ketjussa. Kolmikko oli läpi ottelun vaarallinen. 

Paajanen ja Turunen ovat olleet HIFK:n terävimpiä syömähampaita tällä kaudella. 

− Heiltä ihan maagista syöttelyä. Ihan huikea kaksikko. Molemmilla on niin paljon taitoa ja kauhea työmoraali. Heillä on varmasti hienot urat edessä, Sallinen kehui.

"Tasaisuutta pitää saada"

HIFK onnistui ottamaan tiistai-iltana kolme pistettä 5−1-voiton turvin. Vaikka lukemat olivat varsin selvät, antoi KalPa kovan vastuksen HIFK:lle. KalPa oli varsinkin suorahyökkäämisessä vaarallinen.

Etenkin ottelun alku oli kuopiolaisilta väkevä ja KalPa jopa hallitsi kenttätapahtumia.

− KalPa tuli aika kovaa alkuun ja olimme aika purjeessa ensimmäiset kymmenen minuuttia. Sen jälkeen aloimme saada peliä meille, Sallinen mietti.

Voittonsa ansiosta HIFK nousi vain pisteen päähän Kouvolan KooKoosta. Kouvolalaiset ovat sarjassa viidentenä, pykälän HIFK:ta edellä. 

HIFK onkin hivuttautunut koko ajan lähemmäksi ja lähemmäksi kotietuun pudotuspeleissä oikeuttavista sijoista. Silti tekemistä joukkueella vielä riittää. 

Esimerkiksi ennen KalPa-ottelua HIFK:lla oli allaan kaksi vaikeaa ottelua Porin Ässiä sekä Mikkelin Jukureita vastaan. Helsinkiläiset menettivät pisteitä molempia seuroja vastaan. 

− Tasaisuutta pitää saada, vielä tulee ohipelejä. Niihin olemme yrittäneet keskittyä, jotta saisimme pidettyä tason yllä, Sallinen pohti. 

Pikkaraisen mielestä HIFK:lla on parannettavaa viisikkopelaamisessa. 

− Olemme saaneet pelaajia takaisin ja nythän meillä isoin asia on se, että kuka pelaa kenenkin kanssa. Jotta pääsisimme lukitsemaan kokoonpanoja jollain tavalla.

− Vähän joka osa-alue on sellainen, joissa pystymme vielä parantamaan. Se auttaa, kun saamme pelattua useammin samoilla kokoonpanoilla. Se tuo turvaa ja luottamusta sekä ketjut pääsevät sopimaan tarkemmin asioita, Pikkarainen jatkoi. 

HIFK jatkaa kauttaan tulevana perjantaina, kun helsinkiläiset kohtaavat kotikaukalossaan Hämeenlinnan Pallokerhon. 

» Lähetä palautetta toimitukselle