Jere Lehtinen on luottavaisin mielin Leijonien NHL-vahvistusten suhteen: "Tällä hetkellä kaikki suomalaiset NHL-pelaajat ovat halukkaita pelaamaan maajoukkueessa"

MAAJOUKKUE, NHL / Haastattelu
Pääseekö Jere Lehtinen tänä keväänä joukkuekuvaan NHL-tähtien kanssa?
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Jatkoaika tapasi Leijonien GM:n Jere Lehtisen Torontossa, josta hän aloitti Jukka Jalosen kanssa tarkkailumatkansa. Lehtisen mukaan suomalaisten NHL-pelaajien suhteen on positiivisia merkkejä ilmassa.

Suomen A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen oli tällä viikolla Pohjois-Amerikassa yhdessä päävalmentaja Jukka Jalosen kanssa kartoittamassa suomalaisten NHL-pelaajien kuulumisia. Matka alkoi Torontosta, jonka jälkeen parivaljakko siirtyi Buffalon ja Montréalin kautta Denveriin.

– Neljä peliä näemme viiden päivän sisään. Hyvät pelit saimme tälle reissulle.

– Näemme meidän suomalaisten pelaajien pelejä, ja sitten käymme moikkaamassa heitä ja kerromme kevään suunnitelmista. Tietysti toivomme, että kaikki menisivät pitkälle pudotuspeleissä, Lehtinen avaa.

Viime kevään lähes ennen näkemättömän laiha NHL-vahvistusten määrä herätti jo spekulaatioita siitä, että leijonapaita ei kiinnosta enää kirkkaimpia suomalaisia tähtipelaajia. Lehtinen on kuitenkin selvästi eri mieltä tästä.

"konkreettiset keskustelut käydään vasta viimeisen pelatun pelin jälkeen"

– Tällä hetkellä kaikki suomalaiset NHL-pelaajat ovat halukkaita pelaamaan maajoukkueessa. Tietysti heillä on täällä tärkeimmät pelit vasta edessä, ja konkreettiset keskustelut käydään vasta viimeisen pelatun pelin jälkeen.

– Ihan tavalla he elävät kuin suomalaiset muutenkin, että se on mahdollisuus on pelata maajoukkueessa ja voittaa, Lehtinen kertoo.

Parempi sopimustilanne avaa mahdollisuuksia nimekkääseen MM-joukkueeseen

Viime kauden päätteeksi usean suomalaisen NHL-pelaajan sopimus oli katkolla, mikä rajoitti monien kisahalukkuutta. Nyt tilanne on kuitenkin toinen, kun suomalaiset tähtipelaajt solmivat pitkiä ja rahakkaita sopimuksia ennen kuluvan kauden alkua.

– Tietysti nyt tehdyt pitkät jatkosopimukset auttavat meitä, mutta on siellä edelleen pelaajia, joilla on sopimukset katkolla, kuten (SamiVatanen, (RoopeHintz ja (ErikHaula.

Suomalaispelaajien otteita Lehtinen on seurannut vakuuttuneena. Yleisilme NHL-pelaajien suhteen onkin vahvasti positiivinen.

– Starsin pelejä olen toki nähnyt enemmän kuin muiden joukkueiden otteita, ja kaikilla heidän kolmella suomalaisella on ollut vahva kausi. Tietysti Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen ovat olleet hyviä, ja kokonaisvaltaisesti Aleksander Barkov ja Mikko Rantanen myös.

Patrik Laine on monipuolistunut ja pelaa tärkeässä roolissa tällä hetkellä. Myös Tuukka Raskilla on ollut hienoja juttuja menossa. Paljon on kyllä ollut onnistujia, Lehtinen kehuu lopuksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle