Jere Karjalainen tarvitsi kaksi vaihtoa kauden avausosumaan − "Hyvä ettei jäänyt kummittelemaan"

LIIGA / Haastattelu
Jere Karjalainen pääsi heti tuulettamaan maalin merkiksi
Kuva © Saana Hakala
Tapparan viime kauden paras maalintekijä Jere Karjalainen oli koko alkukauden sivussa CHL-peleissä tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi. KooKoota vastaan Karjalainen pääsi vihdoin tositoimiin ja iski kiekon verkkoon heti toisessa vaihdossaan.

Jere Karjalaisen alkukausi ei sujunut suunnitelmien mukaan. Jo viime kaudella loukkaantumisista kärsinyt laituri joutui heti kauden alkajaisiksi sairastuvalle. Pitkän kuntoutuksen jälkeen mies palasi menestykseekkästi tositoimiin.

Ylivoiman jälkimainingeissa Karjalainen oli hereillä maalin kulmalla ja toimitti Ben Bloodin laukoman kiekon reboundista verkon perälle. Karjalainen oli tyytyväinen onnistumiseensa.

− Hyvä fiilis jäi itselle tottakai ja olihan se joukkueelle iso avausmaali. Hyvä ettei jäänyt maali kummittelemaan vaan tuli heti alkuun, hän riemuitsi.

"Peli kerrallaan mennään eteenpäin"

Karjalainen pääsi heti tutulle paikalle sentteri Otto Rauhalan rinnalle. Kaksikko löysi toisensa viime kaudella erittäin hyvin. Karjalainen oli toiveikas sen suhteen, että peli lähtisi rullaamaan entiseen malliin.

− Peli kerrallaan mennään eteenpäin. Kun saan omaa tuntumaa paremmaksi, pääsen paremmin peliin mukaan ja siitä se peli toivon mukaan lähtee kulkemaan, Karjalainen pohti.

Hyökkääjä oli oman joukkueensa esitykseen tyytyväinen pitäen sitä varsin jämäkkänä suorituksena. KooKoon aggressiivinen peli ei hetkauttanut Karjalaista.

− Kyllä muutkin joukkueet tulevat kovaa, eikä tuolla ole ikinä liikaa aikaa ihmetellä, hän totesi.

Tapparan alku oli hieman tahmea, mutta loppua kohti peli sujui paremmin. Karjalainen oli tyytyväinen, ettei kirvesrinnat lähteneet liikaa pakittelemaan johtoasemassa.

"ei jäällä ole ikinä liikaa aikaa ihmetellä"

− Lopussa emme menneet kipsiin ja jääneet odottelemaan, että peli loppuu, vaan kävimme tekemässä vielä pari maalia, Karjalainen sanoi.

Urheilijalle on usein vaikea katsoa sivusta, kun kilpakumppanit tai joukkuetoverit harjoittelee ja pelaa, kun itse on loukkaantuneena. Myös Karjalainen kertoi loukkaantumisajan olleen hankala, kun ei päässyt kaukaloon.

− Kuntoutuspäivät olivat välillä todella pitkiä, mutta tiesin, että ehdin vielä hyvän siivun runkosarjaakin pelata. Oli mukava olla kaukalossa, Karjalainen iloitsi.

» Lähetä palautetta toimitukselle