Jenniina Nylundin kentällinen on löytänyt yhteisen sävelen – "Haluamme keskustella paljon pelistä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jenniina Nylund onnistui maalinteossa Unkaria vastaan.
Jenniina Nylund johtaa keskeltä Naisleijonien toimivaa suoraviivaista kentällistä.

Naisleijonat voitti alkulohkonsa odotetusti puhtaalla pelillä, viimeisimpänä kaatui Unkari. Onnistumisia B-lohkossa tuli laajalta rintamalta, mikä lupaa tuleviin vaativampiin koitoksiin hyvää.

Suomen kolmoskentällinen on pistänyt silmään positiivisesti vahvan työmoraalin ja myös pisteiden myötä. Viimeistä edellisessä Ruotsi-ottelussa ketju jäi tehopisteittä, mutta Unkaria vastaan onnistumisia tuli jälleen.

Ketjun sentteri Jenniina Nylund näki ottelun vauhdikkaana ja itseluottamusta tuovana.

– Minun mielestä tämä oli meiltä vauhdikas ottelu ja pystyimme tekemään paljon maaleja, mikä tuo itseluottamusta tuleviin koitoksiin, Nylund kertoo.

Viidettä kautta Pohjois-Amerikan yliopistosarjassa pelaava Nylund on saanut ketjuunsa laitureiksi Kuortaneen Sofianna Sundelinin ja HIFK:n Emilia Vesan. Vaikka kentällisen jäsenet pelaavat eri seurajoukkueissa yhteinen sävel on löytynyt pelistä kommunikoinnin myötä.

– Kaikki on kovia tekemään töitä ja haluamme keskustella paljon pelistä. Siitä mikä on mennyt hyvin ja mitä täytyy vielä parantaa.

– Kentällisessä Sundelin ja Vesa ovat todella hyviä riistämään kiekkoa ja me kaikki olemme aika suoraviivaisia pelaajia, Nylund kuvailee ketjun toimivuuden syitä.

Puolivälierät alkavat torstaina, jolloin Naisleijonia tullaan testaamaan taas eri tavalla kuin aikaisemmin. Suomi lähtee puolivälierään todennäköisesti paremmin levänneenä, sillä esimerkiksi mahdolliset vastustajat – Tšekki ja Sveitsi – pelaavat viimeisen alkulohkon ottelunsa vasta keskiviikkona.

St. Cloudin yliopistoa edustava Nylund nostaa valmistautumisessa esiin latautumisen, harjoittelun ja sekä pelin opiskelun.

– Siirretään ajatuksia hetkeksi pois, sitten harjoittelun ja videoiden seuraamisen myötä valmiina kohti puolivälierää kuka ikinä sieltä vastaan tuleekaan, Nylund toteaa päättäväisesti.

» Lähetä palautetta toimitukselle