Jenni Hiirikoski ottaa kaiken irti joukkueen kanssa vietetystä ajasta – "Koetan nauttia joka hetkestä"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jenni Hiirikoski rikkoi 400 pelatun maaottelun rajan Saksaa vastaan.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

Suomi aloitti naisten MM-kisataipaleensa ensin 14–1-voitolla Ranskasta ja sen jälkeen 3–0-voitolla Saksasta. Naisleijonien kapteeni Jenni Hiirikoski saavutti Saksaa vastaan pelatussa ottelussa jotain varsin merkittävää, nimittäin 400. pelatun maaottelunsa.

Hiljattain 36 vuotta täyttänyt Hiirikoski on tehnyt kahteen ensimmäiseen otteluun tehot 0+4 ja nauttii MM-leiritykssestä täysin siemauksin.

− Kaikissa MM-kisaotteluissa on pieni hyvä jännitys aina, mutta itselläni on viime viikkojen tapahtumien johdosta todella energinen ja hyvä fiilis lähteä jokaiseen päivään, mitkä saan joukkueen kanssa viettää. Koetan nauttia joka hetkestä.

Sunnuntaina naisten maajoukkue kohtaa rakkaan länsinaapurimme ja ikuisen jääkiekollisen kilpakumppanimme Ruotsin. Hiirikosken mukaan Ruotsia lähdetään kaatamaan nimenomaan kiekollisen pelin kautta.

− Pelissä täytyy olla hyvin sisällä, niin fyysisyydessä, luistelussa kuin työnteon määrässäkin. Pyritään pysymään itse kiekossa, niin Ruotsilla ei ole aikaa rakentaa peliä.

SDHL:ää, eli Ruotsin korkeinta sarjatasoa pelaava Hiirikoski tulee sunnuntaina kohtaamaan monta seurajoukkuetasolta tuttua vastustajaa. Kapteenin mukaan joukkueen täytyy olla erityisen valmiita fyysiseen kohtaamiseen.

− He ovat tottuneet pelaamaan sarjassa todella fyyisesti ja taklaamaan paljon, joten tiedossa on varmasti fyysinen ottelu. Meidän täytyy pystyä vastaamaan siihen ja pelaamaan fiksusti ja oikein kamppailutilanteissa. Kamppailut on voitettava.

» Lähetä palautetta toimitukselle