Jenni Hiirikoski: "Vanhat vertyvät pikkuhiljaa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Kapteeni Jenni Hiirikoski pelasi erinomaisesti Sveitsiä vastaan.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Suomi nousi selvään 6–2-voittoon Sveitsistä kapteeninsa johdolla. Hiirikosken liike pudotti sveitsiläiskarvaajat kannoilta kerta toisensa jälkeen. Tiistain Kanada-ottelua Hiirikoski odottaa innolla.

Sveitsi oli alkuun vaikea vastustaja Suomelle. Kapteeni Jenni Hiirikoski näytti mallia, miten hankalan alun jälkeen noustaan peliin mukaan ja otetaan tärkeä voitto. Hiirikosken johdolla Suomi käänsi ottelun. Puolivälin jälkeen Suomi maalasi neljästi. Hiirikoskelle merkittiin ottelussa kolme syöttöpistettä.

– Ei oltu kovin huolellisia ensimmäisessä erässä. Ihan liikaa kiekon menetyksiä oli omalla alueella. Parannettiin koko ajan. Toisessa erässä ja kolmannen alussa oli jo vähän parempaa tekemistä. Täytyy olla tyytyväinen siihen, että pystyttiin parantamaan pelin sisällä omaa tekemistämme aika hurjastikin, summasi Hiirikoski ottelun.

Ykkösviisikon peli ei ollut turnauksen kahdessa ensimmäisessä pelissä vielä raiteillaan. Tänään ykkönen oli nimensä veroinen.

– Vanhat vertyvät pikkuhiljaa – ei vaiskaan, naurahti Hiirikoski.

Nuorille näyttämisestä ei kuitenkaan ollut kysymys. Nuoret rummuttivat vanhemmille esimerkkiä.

– Taidetaan kyllä ihan iloita siitä, kenellä on hyvä päivä ja kulkee. Tänään oli meidän vanhemman kaartimme vuoro, ja hyvä niin.

Sveitsi pelasi edellisenä iltana ennen Suomen kohtaamista. Suomella oli lepopäivä alla. Ottelun alussa nähtiin erittäin taisteleva käkikellomaan joukkue jäällä. Yleisöstäkin kuului kellojen soittoa ja hopp Schwiiz! -huutoja.

– Sveitsillä on paljon yksilötaitoa. Siellä on muutamia vaarallisia pelaajia, ja heidät pitää osata pelata pois tilanteista. Heillä on myös hyvät maalivahdit. Varmasti Sveitsi taisteli sen, mitä kintuista lähti eilisen jälkeen, Hiirikoski mietti vastustajan otteista.

Sveitsi sijoittui 2014 MM-kisoissa pronssille. Nyt Sveitsi on melko selvä altavastaaja Suomelle. Viidessä vuodessa ovat kehityskäyrät kulkeneet eri suuntiin.

– Heidän ykkösveskarinsa Florence Schelling lopetti viime vuonna ja taitaa olla yksi heidän kärkihyökkääjistään tuolla katsomon puolella vielä tällä hetkellä, arveli Hiirikoski.

Tiistai-iltana ratkaistaan A-lohkon kakkossija Suomen ja Kanadan välisessä ottelussa. Hiirikoski odottaa innolla tulevaa ottelua

– Ihan huikea päästä pelaamaan huomenna Kanadaa vastaan. Nyt hyvät palauttelut ja kohti huomista, totesi Hiirikoski hymyssä suin.

» Lähetä palautetta toimitukselle