Jenna Kaila nautti maajoukkuetähtien kanssa pelaamisesta − "Pidän työmäärää ylhäällä"

Naisten Liiga / Haastattelu
Jenna Kaila nakutteli tehot 1+2 Elisa Holopaisen vierellä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
KalPa pyöritteli Ilveksen kumoon Naisten Liigan lauantaikierroksella. Hyökkääjä Jenna Kaila löysi toimivan yhteispelin Naisleijonien maalitykki Elisa Holopaisen kanssa. Viisikon takalinjoilla pelasi huippupuolustaja Sanni Rantala.

KalPa voitti Tampereella Naisten Liigan ottelussa Ilveksen maalein 7−1. Ykkösketjussa viilettänyt Jenna Kaila iski kotijoukkueen verkkoon tehot 1+2. Maalijuhlien takaa 21-vuotias hyökkääjä nosti esiin toisenlaisen osa-alueen pelistä.

− Olemme kauden edetessä parantaneet puolustuspeliämme. Olemme panostaneetkin siihen. Opimme löytämään toinen toisemme pikkuhiljaa koko ajan paremmin kentällä ja hitsaudumme yhteen.

Ilves roikkui kuopiolaisten mukana vielä ensimmäisen erän, mutta 1−1 päättyneen avauserän jälkeen KalPa iski toisen erän ensimmäisellä puolikkaalla neljästi. Takaiskut näkyivät Kailan mukaan vastustajan otteissa.

− Ehkä jossain kohtaa alkoi heillä näkyä pientä turhautumista, mutta pisteet heille siitä, että yrittivät silti loppuun asti.

Maajoukkuepelaajien rinnalla

Kaila pelasi lauantaina samassa ketjussa Naisleijonissa viime MM-kisoissa joukkueelle eniten maaleja tehneen Elisa Holopaisen kanssa. Viisikon takalinjoilta löytyi vielä niin ikään maajoukkueessa paikkansa vakiinnuttanut Sanni Rantala, joka palasi Ilves-ottelussa poissaolon jälkeen tositoimiin.

− Onhan siinä nautinto pelata. Näemme pelin ja toisemme hyvin kentällä. Peli on nopeatempoista. Pidän siitä, että pystymme liikkumaan hyvin.

Kaila siirtyi täksi kaudeksi Team Kuortaneesta KalPaan. Nuori hyökkääjä on sopeutunut uuteen ympäristöön.

− Ihan hyvin on mennyt, vaikka vähän onkin ollut hakemista. En ole ihan joka pelissä päässyt omaan tyypilliseen tekemiseeni kiinni. Olen yrittänyt löytää onnistumisia myös sillä, että pidän työmäärää ylhäällä. Sitä kautta pysyn pelissä mukana.

Kaila pääsi tuulettamaan maalintekijänä.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/

KalPan kausi jatkuu muiden Naisten Liigan joukkueiden tavoin heti sunnuntaina. Tulevaa vastustajaa vastaan pelin on toimittava kauttaaltaan.

− Puolustuspelissä on hyvä suunta, mutta sitä täytyy vieläkin parantaa. Välillä tulee sellaisia pieniä nukahduksia, mitkä pitää saada kuriin.

Se KalPan tuleva vastustaja on hallitseva SM-hopeamitalisti ja kuopiolaisten ohella yksi mestarisuosikeista, eli HIFK.

− Puhuimme joukkueen kanssa, että nyt pääsemme tosissaan mittaamaan mistä meidät on tehty. Innolla odotan, että kotihallissa pääsemme heitä vastaan pelaamaan. Siellä on tyttökiekon teemapäivä. Toivottavasti on paljon porukkaa hallilla, niin saisimme hyvän fiiliksen, Kaila pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle