Jarno Pikkarainen näkee kaksi selkeää kehityskohdetta HIFK:n pelaamisessa − paljastaa myös Iikka Kangasniemen poissaolon syyn

LIIGA / Haastattelu
Jarno Pikkaraisen johtama HIFK on sarjassa kahdeksannella sijalla.
Helsingin IFK palasi takaisin voittojen tielle, mutta joutui ajoittain suuriinkin vaikeuksiin Ässiä vastaan. Ottelun jälkeen HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen kertoi syyn Iikka Kangasniemen poissaololle.

HIFK oli vaikeuksissa Ässiä vastaan. Porilaiset johtivat ottelua kahteen otteeseen, mutta kummallakin kerralla HIFK nousi kuitenkin tasoihin. 

Lopulta voittomaalikilpailussa Anton Lundell ratkaisi 3−2-voiton HIFK:lle. 

− Tiesimme, että Ässät on pelannut tosi hyvin kärkijoukkueita vastaan ja saanut heidät todella ahtaalle. Se ei helpottanut meitä, kun ensimmäisen erän alussa kolahti maali omiin, HIFK:n päävalmentaja Jarno Pikkarainen analysoi ja jatkoi: 

− Tärkeä lisäpiste, sillä tässä tilanteessa meille jokainen lisäpiste on todella tärkeä. 

HIFK:lla on ollut tällä kaudella todellisia haasteita kotiotteluissaan. Otteet ovat ailahdelleet, pelin jänne ei ole kestänyt täyttä 60 minuuttia, eivätkä otteluiden alutkaan ole oikein aina onnistuneet.

HIFK onkin vasta sarjan kahdeksanneksi paras kotijoukkue, kun taas vierasotteluissa HIFK on ollut neljänneksi tehokkain joukkue. 

− Kyllä se (kotona pelaaminen) on vähän paikallaan polkenut, siitä ei ole kahta sanaa. Kun tulosta ei ole tullut sillä tavalla, miten olisimme halunneet, niin määrätty rentous siitä puuttuu. Reagoiminen on hidasta, kuten tilan ja ajan käyttäminenkin.

HIFK on keskiviikkoillan kierroksen jälkeen sarjassa vasta kahdeksantena. Helsinkiläisten pelaaminen on ollut viime viikkojen aikana hieman hankalaa, vaikka joukkueessa on runsaasti laatuhyökkääjiä. 

Pikkarainen näkee joukkueensa pelin yhdeksi kehityskohteeksi hyökkäysalueen puolustuspelaamisen, eli paineistuspelaamisen. HIFK oli alkukaudella todella väkevä riistojoukkue, mutta mitä pidemmälle kausi on edennyt, sitä paremmin vastustajat ovat pystyneet avaamaan peliä paineen alla. 

Pikkaraisen mielestä toisen ja kolmannen hyökkääjän pelinlukeminen eikä siten reagointi ole ollut riittävää paineistustilanteissa.

− Meidän pitää vielä paremmin pystyä paineistamaan yhtenäisenä viisikkona ja saada riistopaikkoja. Ne ovat kuitenkin tehokkaimpia paikkoja kiekossa.

− Saataisiin siten (syöttö)linjat poikki ja päästäisiin riistoihin.

Pikkarainen nostaa myös toisen seikan esiin, jossa HIFK:n pitää parantaa. 

− Kiekossa pysyminen hyökkäysalueella ja saisimme vielä pidempiä myllytyksiä, pitämään momentumia yllä ja väsyttämään vastustajaa. 

HIFK:n kapteeni Jere Sallinen puolestaan painottaa pienten asioiden tekemistä kunnolla sekä niiden arvostamista. 

Yksi sellainen asia on kiekottomien pelaajien työ, jossa HIFK:lla on ollut vaikeuksia edellisten viikkojen aikana. 

− Olemme sitä paljon painottaneet, että kiekottoman pelaajan pitää mennä sinne maalille. Mielestäni se on ollut tosi hyvää, mutta välillä sitä uupuu. Pitää vain joka päivä yrittää tehdä sitä, harjoituksista lähtien ja siten siirtää se peleihin.

Iikka Kangasniemen poissaolo

HIFK:n kokoonpanosta puuttui Ässiä vastaan hyökkääjä Iikka Kangasniemi. 24-vuotias taituri on tehnyt tällä kaudella 31 ottelussa tehot 6+11=17. 

Pikkarainen kertoi ottelun jälkeen syyn Kangasniemen poissaololle.

− Meillä on ylimääräisiä hyökkääjiä, niin kierrätellään ja katsotaan sitten, missä mennään hänen kohdallaan. (Niklas) Nordgren tuli nyt tuohon ja katsotaan sitten, millä mennään Jyväskylään, Pikkarainen totesi.

Lennart Petrell oli puolestaan lähellä pelikuntoa, muttei Ässiä vastaan paluu otteluihin vielä tapahtunut.

− Itse asiassa oli tarkoitus, että hän pelaisi, mutta aamujäiden jälkeen hän koki vielä vähän epävarmuutta. Emme halunneet ottaa riskiä hänen suhteen, Pikkarainen kertoi.

HIFK jatkaa kauttaan tulevana perjantaina JYPiä vastaan Jyväskylässä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle