Jarno Pikkarainen luotsasi HPK:n Tampere Cupin finaaliin − "Meidän pitää alkavallakin kaudella puolustaa tiiviisti"

LIIGA / Haastattelu
Jarno Pikkarainen on aloittanut toisen kautensa HPK:n päävalmentajana.
Kuva © Jarno Hietanen
HPK:n päävalmentaja oli tyytyväinen joukkueensa nousuun tappioasemasta voittoon, kun hämeenlinnalaiset nujersivat Tampere Cupin välierässä JYPin 4−2.

Tampereen Nokian Arenan kirkkaissa valoissa pelattu ottelu oli kummallekin joukkueelle ensimmäinen tällä kaudella. Jarno Pikkarainen myönsi, että ottelu oli tyypillinen harjoituskauden avaus.

− Näinhän se aina menee. Molemmilla joukkueilla oli kova yritys päällä ja oli tasainen peli. Molemmilla oli omat hyvät vaiheensa, Pikkarainen virkkoi.

− Ensimmäinen erä oli meiltä pelillisesti ehkä parasta tänään. Toisessa erässä olimme pulassa, kun menetimme kiekkoa vähän väärillä alueilla. Välillä jouduimme puolustamaan pitkiä pätkiä. Hyvä, että pääsimme lopussa JYPin rinnalle ja ohi.

"Hankimme kesän aikana taitoa joukkueeseen"

Pikkarainen tuli HPK:n päävalmentajaksi kesken viime kauden alun. Alkavalle kaudelle hän pääsi kasaamaan joukkueen alusta alkaen. Suuria muutoksia ei HPK:n peliin kuitenkaan tule.

− Pelillinen identiteetti ei isossa kuvassa muutu viime kaudesta, sillä meidän pitää puolustaa jatkossakin tiivisti. Maalintekokilpailuja emme voita alkavallakaan kaudella. Tietenkin kiekollisesti pelissä pitää löytyä rytmit ja pitää olla vahva päätypelijoukkue, Pikkarainen linjasi.

Päävalmentaja kuvailee kesän pelaajahankintoja tiiviisti.

− Haimme pelaajahankinnoissamme vähän taitoa joukkueeseen lisää.

Yksi hankinnoista on takavuosina Jokereissa loistanut hyökkääjä Steve Moses, jolla on kuitenkin vaikea edelliskausi allaan.

− Moses on nopea pelaaja ja hyvä maalintekijä. Täytyy muistaa, että viime kausi häneltä jäi lähes kokonaan pelaamatta. Hän on todella motivoitunut, energinen kaveri. Hän ollut vasta pari kertaa mukana meidän kanssamme jäällä, ja seuraavat viikot hän varmasti parantaa otteitaan.

Jarno Pikkaraisen HPK ei ole vielä asettanut joukkueen kesken tarkempia tavoitteita, mutta yksi asia on selvä.

− Pudotuspelipaikkaa lähdemme hakemaan, se on peruslähtökohta.

» Lähetä palautetta toimitukselle