Jarno Pikkarainen: ”Olimme aktiivisia molempiin suuntiin”

LIIGA / Haastattelu
Jarno Pikkarainen oli tyytyväinen omiensa esitykseen maanantaina.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net

Joukkueensa otteisiin tyytyväinen HIFK-valmentaja Jarno Pikkarainen marssi median eteen tentattavaksi ottelun päätyttyä.

– Tämä oli meiltä ehjä 60-minuuttinen. Olimme aktiivisia molempiin suuntiin ja kärsivällisyys oli valttia, analysoi HIFK-luotsi.

Kotijoukkue kävi monta kertaa tolpassa ja maali roikkui ilmassa.

– Toisessa erässä meillä oli sellainen määrä paikkoja, että siitä olisi pystynyt helposti ratkaisemaan. Kun tulosta ei synny, saattavat otteet helposti herpaantua ja pelaajat tuskastua, tänään kärsivällisyytemme piti tosi hyvin, jatkoi Pikkarainen.

Ottelusarjasta ei tunteita ole puuttunut ja otteet ovat välillä olleet koviakin.

- Tunteet pitää osata viedä rajalle, mutta yli ei saa ampua. Se on taito, joka harjaantuu kokemusten myötä, totesi HIFK-käskijä.

Perjantaina sarja jatkuu Oulun Raksilassa, jossa on suurempi kaukalo.

- Iso kenttä vaatii viisautta. Välimatkojen ollessa pitemmät pitää karvausvalinnat miettiä huolella. Pelaajat eivät saa pelata itseään tilanteista ulos. Myös kiekolla pelaamisessa pitää olla rohkeampi. Tilaa täytyy uskaltaa käyttää. Meillä on alla kaksi hyvää esitystä Oulussa, joten siinä mielessä tyhjästä ei tarvitse lähteä rakentamaan. Meille sopisi pelaaminen jo vaikka huomenna, mutta otteluohjelma on mikä on. Uskosta meillä ei ole puutetta, päätti Pikkarainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle