Jarno Koskiranta onnistui väistämään vanhojen pelikaverien taklaukset – "Ehkä pojilla oli pienet silkkihansikkaat käsissä minua kohtaan"

LIIGA / Haastattelu
Jarno Koskirannan keltainen pelipaita vaihtui loppukaudeksi Ilveksen keltavihreään.
Kuva © Topi Lainio
Jarno Koskiranta pääsi kohtaamaan heti ensimmäisessä Ilveksen paidassa pelatussa ottelussa vanhat joukkuekaverinsa. Ilves oli tyly isäntä ja voitti ottelun 5–0. Koskiranta oli jännittävän päivän jälkeen yhtä hymyä.

SaiPasta Ilvekseen siirtynyt Jarno Koskiranta sai debyyttiotteluun laidoilleen Miro Ruokosen ja Samu Baun. Uuden hyökkäyskolmikon kemiat sopivat hyvin yhteen, ja Ilveksen nelosketju sai hyviä pyörityksiä läpi ottelun. Lisäksi Koskirannalla ja Baulla oli paljon alivoimavastuuta.

– Pari päivää olen nyt ollut treeneissä mukana ja olemme keskustelleet äijien kanssa, että miten pelataan. Mielestäni puhuimme hyvin kentällä, ja meidän kemiat toimivat. Tänään tosin mentiin vahvasti selkäytimestä, Koskiranta kertasi pelillisiä asioita.

Paimiossa syntynyt EKS:n kasvatti tunnusti, että kokenutta pelimiestä jännitti paljon ennen peliä, eikä kyseessä ollut mikä tahansa peli muiden joukossa. Hän ei myöskään kokenut, että olisi ollut entisten joukkuekavereiden suurennuslasin alla.

– En ole hetkeen jännittänyt yksittäistä peliä näin paljon. Helpottunut olo kuitenkin, että saatiin voitto. Rakas seura vastassa, ja todella jännittävä päivä takana.

– Oli siinä joitain tilanteita, joissa tultiin kovempaa. Aika hyvin pääsin kuitenkin uimaan väleistä. Ehkä siinä oli pojilla vähän silkkihansikkaat käsissä minua kohtaan, Koskiranta naureskeli.

Koskiranta ei ole koskaan aiemmin aikuisuralla siirtynyt toiseen seuraan kesken kauden. 36-vuotias hyökkääjä suhtautui asiaan kuitenkin tyynesti.

– Oma tilanne on aina ollut vakaa, ja olen pelannut sopimukset loppuun. Usein olen myös jatkanut siellä, missä olen kauden päättänyt. 

– Tätä mahdollisuutta piti miettiä hetki, mutta aika nopeasti se kääntyi siihen suuntaan, ettei tälläistä tilaisuutta voi olla käyttämättä, hän kuvaili tilannetta.

Ilves pelaa seuraavan kerran perjantaina, kun Tappara tulee vastaan paikallisottelussa. Koskiranta odottaa kovaa iltaa, kovaa vastusta ja täyttä Nokia Arenaa. 

– Totta kai se on täällä iso peli ja siitä puhutaan varmasti pitkään täällä Tampereella. 

Koskirannan sopimus SaiPan kanssa päättyy tähän kauteen. Menestystä janoavalla keskushyökkääjällä on kuitenkin kaikki keskittyminen mestaruuden metsästämisessä. 

– Mennään päivä kerrallaan vielä. Katsotaan sitten Ilveksen jälkeen, että mitä touhutaan, Koskiranta päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle