Jarno Koskiranta on iso palanen Ilveksen pudotuspelitaipaleella − "Tuomarilinja on ollut varsin salliva"

LIIGA / Haastattelu
Jarno Koskiranta siirtyi SaiPan kapteenin paikalta Ilvekseen ja on ollut erittäin tärkeä pelaaja Ilvekselle.
Kuva © Jarno Hietanen
Osa kiekkoväestä ihmetteli Jarno Koskirannan siirtoa SaiPasta Ilvekseen, mutta hän on osoittautunut hyväksi täsmähankinnaksi Ilvekselle. Nuorelle Ilves-joukkueelle Koskirannan rooli on ollut todella tärkeä: hän pelaa alivoimaa ja vastustajien kärkiketjuja vastaan sekä hoitaa tärkeitä erien ja pelien loppuja.

Jarno Koskirannassa on paljon vanhan liiton keskushyökkääjää. Hän hoitaa kuuliaisesti oman pään pelaamisen ja siinä sivussa rakentaa mallikkaasti ketjunsa peliä hyökkäyspäässä.

Koskirannasta voisi hyvällä syyllä sanoa, että hän on pelaaja, jollainen Ilvekseltä on puuttunut vuosia. Jokaisessa hänen tekemisessään näkyy kokemus eikä hänen hyvyyttään mitata tehopisteillä vaan kokonaisvaltaisella pelillä.

− Ilvekseen oli helppo tulla. Minut otettiin hyvin vastaan ja pelit lähtivät heti hyvin kulkemaan. Tulin tänne toteuttamaan unelmaani eli hakemaan mestaruutta ja sitä kohden tässä mennään, arvioi Koskiranta.

Jarno Koskiranta on pelannut hienon uran ja siihen sisältyy seitsemän kautta KHL:ää. Tuolla reissulla hän pelasi viisi kautta Euroopan ehkä kovimmassa joukkueessa eli Pietarin SKA:ssa.

Tuo kertoo paljon hänen osaamisestaan eikä ole ihme, että tätä miestä ei enää mikään heilauta Liigan pudotuspeleissä.

− Ässät on ollut juuri sellainen kuin odotimmekin. He pelaavat hyvin suoraviivaisesti ja taistelevat kovasti jokaisesta kiekosta. Ässät ei siis päästä meitä todellakaan helpolla.

Keskiviikon kolmannesta kohtaamisesta Koskiranta virkkoi, että Ilves sai pelattua melkoisen ehjän 60-minuuttisen.

− Alussa saimme hyvin paineistettua Ässiä ja sitä kautta saimme maalipaikkoja ja tärkeät maalit. Siitä eteenpäin pelasimme varsin maltillisesti ja järkevästi.

Melkoisesti, varsinkin Ilves-fanien keskuudessa, keskustelua on aiheuttanut tuomarilinja, joka on ollut varsin salliva ja epätasainenkin. Kysyttäessä tuomarilinjasta Koskiranta näyttää vastauksessaankin kokemuksensa. Hän ei lähde valittamaan linjasta.

− Se (tuomarilinja) on ollut varsin salliva, mutta mielestäni tuomarit ovat onnistuneet ihan hyvin. Pitää muistaa, että linja on ollut molemmille sama.

Tämän kevään Liigan pudotuspelit ovat jo osoittaneet Koskirannalle, että Suomen pääsarja menee hyvään suuntaan.

− Silloin, kun pelasin Venäjällä, niin KHL oli maailman toiseksi kovin sarja NHL:n jälkeen. Liigassa vähitellen muutamat joukkueet ovat nostaneet budjetteja ja saavat koko ajan kovempia pelaajia ja näin taso nousee. Oikein hyvältä siis Liigan tulevaisuus näyttää.

Perjantaina taas joukkueet ottavat yhteen Porissa ja Koskiranta odottaa kovaa, hienoa peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle