Jarkko Malinen jahtaa menestystä tutussa ympäristössä - paluu Tapparaan oli helppo päätös

LIIGA / Haastattelu
Jarkko Malinen viihtyy Tampereella.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara hankki pian alkavalle kaudelle useammankin tutun pelaajan. Yksi paluumuuttajista on viimeksi kaudella 2014-15 kirvespaidassa nähty Jarkko Malinen.

Tappara avasi perjantaina harjoituspelikautensa paikallisvastustaja Ilvestä vastaan pelatulla ottelulla. Kentällä nähtiin elokuiselle kiekkopelille tyypillistä sekavaa pelaamista, mutta myös onnistuneita syöttöketjuja ja hyökkäyskuvioita. Lopulta Tappara vei ottelun nimiinsä luvuin 4-3.

Tampereelle palannut Jarkko Malinen oli innoissaan pelien alkamisesta.

- Hyvä, että se (ensimmäinen peli) on nyt saatu pois alta ja varmasti peli paranee koko ajan. Se on tietysti se päällimmäisin asia mitä tässä haetaan, vähän pelisysteemiä pyritään myös käymään läpi. On se kiva, että pelit alkavat ja pääsee taas pelirytmiin.

Malinen pelasi ottelussa Tapparan kakkosketjun keskellä, laidoillaan Jere Karjalainen ja toinen paluumuuttaja Antti Erkinjuntti. Voitosta huolimatta Malinen ei ollut vielä täysin tyytyväinen oman ketjunsa ja koko joukkueen pelaamiseen.

- Vähän ailahtelevaa. Siinä oli vielä aika paljon tekemistä, ei ollut ihan vielä sitä mitä olisi toivonut, Malinen analysoi.

Heti lauantaina Malinen kohtaa viime kauden seuransa HIFK:n, sillä helsinkiläiset etenivät Tapparan vastustajaksi Decens Tampere Cupin finaaliin voittamalla omassa ottelussaan Pelicansin.

- Paljon tuttuja vastassa, joten on kiva päästä kohtaamaan heti näin alkuun HIFK. Heitä vastaan on kiva pelata, vaikka onkin reenipeli, Malinen hehkutti.

"Haluan kentän jokaisella osa-alueella auttaa joukkuetta"

Viime kaudet HIFK:ta ja KooKoo:ta edustanut Malinen päätti Erkinjuntin ja Tuukka Mäntylän tapaan palata Tapparaan. Mikä toi Liigassa parhaimmillaan 42 tehopistettä iskeneen hyökkääjän takaisin Tampereelle?

- Täällä viihdyttiin viimeksi perheenä tosi hyvin. Kaikki asiat on hoidettu tosi hyvin ja seura on menestynyt. Täällä oli hyvä olla, joten paluu oli helppo päätös siinä mielessä, Malinen kertoi.

Tappara menetti viime kauden jälkeen lukuisia avainpelaajiaan muihin seuroihin ja liigoihin, joten Maliselle on tarjolla merkittävä rooli kirvespaidassa. Mies itse pyrkii auttamaan joukkuettaan mahdollisimman monipuolisesti.

- Kyllä se lähtee joukkueen menestymisestä, pyrin joka ilta auttamaan joukkuetta parhaani mukaan. Toivottavasti tekemään myös tulosta, mutta totta kai haluan kentän jokaisella osa-alueella auttaa joukkuetta pärjäämään.

Omassa harjoittelussaan Malinen kertookin panostaneensa kaikkiin osa-alueisiin.

- Olen panostanut yleisesti kaikkeen. Sitä tämä jääkiekko vähän niin kuin on, että tehdään vähän kaikkea. Paljon olen yrittänyt nostaa yleiskuntoa, Malinen totesi.

Liigan kestomenestyjäksi viime vuosina profiloitunut Tappara tunnetaan etenkin syvälle pelaajien selkäytimeen iskostetusta pelitavastaan. Ei siis ihme, että pelitavan hiomiseen on tälläkin kaudella panostettu.

- Maltillisesti on (pelitapa)asioita otettu. Ei ihan kaikkea kerralla, silloin ne jäävät vähän huonommin päähän. Pelitapaa on pyritty vähän muuttamaan siitä, kun viimeksi täällä olin ja sitäkin on pyritty tässä opettelemaan.

Myös joukkueen fyysinen kunto pyritään hiomaan huippuunsa, sillä peritapparalaiseen tapaan seurassa on parhaillaan menossa ankara treenikausi.

- Totta kai treenataan kovaa ja määrällisesti paljon. Pyritään hakemaan kovempaa treeniä tähän alkuun.

Tämänvuotisen ryhmän vahvuuksina Malinen näkeekin etenkin joukkueen vahvan liikkeen ja monipuolisuuden.

- Näkisin, että liike (on Tapparan ase). Paljon luisteluvoimaisia, kiekollisesti taitavia ja monipuolisia kavereita löytyy eri osa-alueista.

» Lähetä palautetta toimitukselle