Jarkko Immonen saa täyteen komean rajapyykin tiistaina Ilvestä vastaan Ikioma Areenalla.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Jarkko Immonen saavuttaa komean rajapyykin: “Olen ollut vaan onnekas, kun olen saanut tehdä pitkään sitä mistä tykkään”

Haastattelu
Jarkko Immonen pelaa tiistaina 600. runkosarjaottelunsa Liigassa. Rantasalmelainen kävi läpi fiiliksiään Jatkoajan haastattelussa juhlapelinsä kynnyksellä. Hyökkääjä avasi myös tunnelmia varsin hyvää kautta pelaavan mikkeliläisseuran leiristä.

Tiistain kierroksella Mikkelissä juhlitaan Jarkko Immosen komeaa saavutusta, kun vastaan luistelee Tampereen Ilves. Hyökkääjä saa täyteen 600 runkosarjaottelua Liigassa.  Immonen ei tosin tee tästä suurta numeroa.

− En edes tiennyt koko asiaa, vasta sain itsekkin siitä kuulla. En oikein mieti noita. Tietenkin on saanut olla ehjänä. Ikääkin alkaa olemaan ja pitkään saanut pelata. 10 vuotta ulkomaillakin vierähti välissä. Aika paljon ennättänyt, hienoja muistoja ja kokemuksia paljon. Itselle nuo ei ole kovin merkityksellisiä, Immonen tuumaa.

Pitkän ammattilaisuran jääkiekkolijana tahkonnut Immonen ei tee itsestään numeroa, mutta hänen uransa hakee vertaistaan. Palkintokaapista löytyy esimerkiksi suomenmestaruus, maailmanmestaruus, olympiapronssi, CHL-mestaruus ja KHL-mestaruus. Otteluita löytyy myös NHL:stä, sekä useita kausia KHL:ssä ja muissa Euroopan kovissa liigoissa.

Immonen ei koe joutuneensa tekemään ainakaan suuria uhrauksia ammattinsa eteen, sen sijaan hän on tykännyt matkastaan.

− En tiedä onko tämä vaatinut uhrauksia. Olen ollut vaan onnekas, kun olen saanut tehdä pitkään sitä mistä tykkään. Iso osa on myös se, että niitä loukkantumisia ei ole pahemmin tullut. Olen nauttinut tästä ja enemmän se on ollut hauska matka, Immonen toteaa. 

Rantalaisalmelaista voidaan myös pitää aikamoisena teräsmiehenä tai ainakin onnea hänellä on ollut uransa viime vuosina. Immonen on pelannut nimittäin 233 ottelua ilman, että hän on ollut poissa joukkueensa kokoopanosta.

Immosen edellinen väliin jäänyt ottelu on 2. helmikuuta 2018. JYP pelasi tuolloin Helsingissä IFK:ta vastaan vähän erilaiselle kokoonpanolla mihin hurrikaanifanit olivat tottuneet. JYP lähetti nimittäin A-junioreista kootun joukkueen Helsinkiin ja ydinporukka sai lepovuoron ennen tärkeää CHL-finaalia.

− Totta kai siinä on ollut myös tuuria matkassa. Olen ollut kyllä onnekas, että ei ole ollut mitään. En edes itse muista milloin olisin viimeksi ollut luokkaantuneena tai edes kipeänä, että olisi joutunut jättämään pelejä väliin. Olen toki koittanut esimerkiksi treenamisen avulla vaikuttaa niihin asioihin mihin olen voinut.

− Edellinen kerta taisi olla silloin JYPissä, kun en pelannut. Se oli silloin CHL-aikoina, kun voitettiin se mestaruus, niin silloin huilattiin vaan. Meillä huilasi silloin aika moni, silloin jäi yksi peli väliin, Immonen muistelee.

Rantasalmelainen ei pistäisi pahakseen, jos tämä maaginen putki jatkuisi uransa loppuun asti.

− Olisihan se kova juttu, mutta siinä on paljon asioita mihin ei voi itse vaikuttaa. Katsotaan ja yritetään vaikuttaa niihin asioihin mihin itse voidaan, Immonen toteaa.

"nyt ollaan menty vähän jopa yläkanttiin"

Jukureilla kulkee.
Kuva © Tiia Mahkonen

Jukurit kynti vielä viime kaudella kaukana pudotuspeleistä. Nyt Olli Jokisen johdolla mikkeliläiset ovat sarjassa toisella sijalla. Immonen avasi sitä, miltä kausi on hänen silmiinsä näyttänyt.

− Joukkueena ollaan hyvissä asemissa. Alkukausi vähän haettin, mutta nyt ollut pidemmän aikaa hyvä meininki. Tietenkin korona ollut vähän tässä sotkemassa. Toivotaan, että loppukaudesta päästäisiin hyvin pelaamaan ja, että meilläkin jatkuisi samaan malliin. Luottavaisin mielin odotellaan loppukautta ja pelejä, Immonen iloitsee.

Immonen mainitsi JYPistä lähdön yhteydessä, että on halu päästä joukkueeseen, joka tavoittelee pudotuspelipaikkaa. Jyväskyläläisten uudelleenrakennusprojekti ei siis ollut se, mitä Immonen havitteli. Kuitenkin vielä ennen tätä kautta Immosen siirtyminen Jukureihin saattoi kuulostaakkin erikoiselta valinnalta. Seura kuitenkin vakuutti Rantasalmen sulttaanin. 

− Silloin kun tein sopimuksen, niin kuulosti hyvältä. Vaikutti myös siltä, että tavoite on oikeasti siellä pudotuspeleissä. Joukkue ja toiminta kuulosti myös hyvältä ja uskoin sitä kautta, että menestyminen on mahdollista. Toki nyt ollaan menty vähän jopa yläkanttiin, hyökkääjä tuumaa.

Edelliskaudet Jyväskylässä eivät menestystä pursunneet, mutta nyt Mikkelissä homman luistaessa kiekkolijan on hyvä olla ja myös arki tuntuu mukavammalta.

− Totta kai se on, kun voitetaan pelejä. Kaikki tekeminen ja arki on mukavampaa. Sehän on ihan selvä. Muutenkin meillä on ollut täällä koko ajan hyvä meininki. Vaikka treeneissäkin mennään kovaa, niin on hyvä fiilis päällä, Immonen avaa tunnelmia Jukureiden leiristä.

Immonen kirjoitti vastikään tuoreen yhden vuoden jatkosopimuksen mikkeliläisseuran kanssa. Rantasalmelainen kertoi mikä sai hänet allekirjoittamaan jatkodiilin.

− Jokapäiväinen tekeminen, treenaaminen ja puitteethan täällä on hyvät. Myös ilmapiiri ja organisaation halu mennä eteenpäin.

− Mikkeli ei myöskään ole ihan uusi kaupunki. On täällä tullut käytyä ennenkin, sitä kautta tuttu paikka. Mukava ja viihtyisä paikka kaikinpuolin, rantasalmelainen tuumaa.

39-vuotiaan Immosen ura jatkuu siis vielä vuoden, mutta hyökkääjä ei vielä ole ajatellut sen pidemmälle. Keskittyminen pysyy nykyhetkessä.

− Ei montaa (vuotta) ainakaan. Eiköhän tässä aika viimeisiä mennä. Vielä on ainakin tuntunut hyvältä. Ensi vuosi ainakin, en ole sen pidemmälle miettinyt. Enkä mieti. En mieti vielä ensi kauttakaan. Tähän kauteen keskitytään nyt.

» Lähetä palautetta toimitukselle