Janina Jatkola palasi RoKi-paitaan kolmen vuoden lätkätauon jälkeen − "Syksyn mittaan kypsyi ajatus"

Naisten Liiga / Haastattelu
RoKi sai arvokkaan palaajan joukkueeseensa, kun monivuotinen kapteeni Janina Jatkola liittyi ryhmään.
Kuva © Arno Hämäläinen https://www.instagram.com/hockeygrapher/
Janina Jatkola ehti olla kolme vuotta sivussa huippukiekosta. Taukonsa aikana hän ei kuitenkaan unohtanut lajia, ja kipinän syttyessä uudelleen hän löysi itsensä tutusta joukkueesta.

Janina Jatkola, 29, puki lauantaina ensimmäistä kertaa RoKi-paidan ylleen Naisten Liigassa. Hän ehti olla kolme vuotta sivussa rovaniemeläisjoukkueen tositoimista ennen tuoretta sopimustaan. Monivuotinen kapteeni palasi liekki palaen jäälle.

− Oli hyvä fiilis pelata pitkästä aikaa ja koppiin paluusta oli tosi mukava tunne, Jatkola veisteli.

Kolmessa vuodessa on ehtinyt tapahtua paljon. Kopissa ei ole enää montaakaan Jatkolalle tuttua kasvoa.

− Käytännössä koko joukkue on vaihtunut. Ollilan Eveliina ja Haapasaaren Janita pelasivat muutaman muun lisäksi silloin, kun vielä olin mukana. Even ja Janitan kanssa olemme olleet siitä asti mukana, kun homma on lähtenyt Rovaniemellä käyntiin.

Tie vei salibandymaalivahdiksikin

Sinä aikana, kun Jatkola on ollut sivussa naiskiekkoarjesta, on hän löytänyt itsensä toisen lajin parista. Urheilu on ollut elämässä mukana koko ajan.

− Olen käynyt töissä ja itse asiassa lähdin myös pelaamaan salibandya. Minulla ei ollut siitä lajitaustaa, vaan ennemminkin ajauduin maalivahdiksi siellä. Meillä on ollut siellä mukava porukka ja on ollut kiva pelata.

− Tauonkin aikana olen käynyt jäillä kerran viikossa suurin piirtein. Jääkiekko ei ole unohtunut missään vaiheessa. Syksyn mittaan kypsyi ajatus, että pitäisikö käydä koettamassa riittääkö vauhti harjoituksissa. Siitä syntyi kokeilunhalu ja kun kävin treeneissä toisen ja kolmannenkin kerran niin ajattelin, että olisi kiva pelatakin, Jatkola kertoi.

Työt ovat osa niin Jatkolan kuin monen muunkin Naisten Liigan pelaajan elämää. Kiekkohommista ei heille vielä tällä hetkellä makseta.

− Siviilipuolen rajoitusten ehdoilla mennään, eli toivottavasti mahdollisimman moneen peliin pääsen mukaan. En välttämättä ehdi ihan kaikkiin.

Ylpeys rovaniemeläisestä naiskiekosta

Jatkola on pelannut RoKissa monen vuoden ajan. Hän oli joukkueen kapteeni kausilla 2016−19. Rovaniemeläiset väänsivät silloin naisten Mestistä tosissaan, mutta liiganousua ei vielä tuolloin tullut.

− Silloin se oli kovasti tavoitteena, mutta lähdin juuri pois ratkaisevalla hetkellä. RoKihan nousi seuraavalla kaudella sen jälkeen, kun olin lopettanut. Hienoa, että Rovaniemellä on liigajoukkue ja toivottavasti on myös jatkossa, Jatkola summasi.

Vaikka kokenut pelaaja on ollut mukana vasta yhdessä ottelussa ja kuukauden edestä harjoituksissa, pystyy hän kertomaan ryhmän mentaliteetista olennaisen.

− Joukkueessa on hyvä henki ja lähdemme jokaisessa pelissä tavoittelemaan voittoa. Sarjapaikan säilyttäminen on varmasti yksi iso tavoite.

Puolustajana pelaava Jatkola on arvokas lisä RoKin joukkueeseen.

− Toivottavasti pystyn tuomaan aiemmasta peliurastani jonkinlaista kokemusta jäälle, kun joukkueessa valtaosa pelaajista on kuitenkin nuoria. Kopissa olen sitten rauhallisempi enkä äänekkäin pelaaja. Jäällä pyrin näyttämään esimerkkiä.

» Lähetä palautetta toimitukselle