Jani Nyman onnistui jälleen maalinteossa: "Aloitettiin tänään vahvasti"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Jani Nyman tuulettaa 1–0-maaliaan.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/

Jani Nymanilta odotettiin turnauksen alla tehoja. Hävityn avausottelun jälkeen Ilves-hyökkääjä on onnistunut maalinteossa kahdessa perättäisessä ottelussa.

Latviaa vastaan Nyman löi alkutahdit ottelulle vajaan viiden minuutin pelin jälkeen. Mies itse oli tyytyväinen siihen, miten joukkue tuli kohtaamiseen Latviaa vastaan.

– Aloitettiin tänään vahvasti ja saatiin meidän ketjun voimin avausmaali tehtyä. Sitten hyvä alivoima sekä loistava maalivahtipelaaminen hoiti loput, Nyman kertoo.

Sveitsi-ottelun jälkeen Nyman on kokenut, että joukkue on kulkenut oikeaan suuntaan. Hän on ollut tyytyväinen myös oman ketjunsa kehitykseen turnauksen edetessä.

Nymanin ketjukavereina on ollut turnauksen ajan USHL:ssä Fargo Forcea edustava Verner Miettinen sekä Jukureiden laitahyökkääjä Niko Huuhtanen.

– Verneri on aivot meidän ketjussa. Minä ja Niko ollaan enemmän rouhijoita ja pyritään meidän roolin mukaan tekemään maaleja, Nyman kuvailee kentällistään.

Vaikka Suomen alivoimapeli on toiminut turnauksessa, Nyman kokee, että Yhdysvaltoja vastaan sitä ei kannata lähteä liikaa haastamaan.

Vastuun siirtäminen tietyissä tilanteissa on myös aiheuttanut pahoja kiekonmenetyksiä, joista Yhdysvaltojen tasoinen joukkue pystyy rankaisemaan aivan eri tavalla kuin Suomen edelliset vastustajat.

– Jäähyjen sekä kiekonmenetysten minimointia ei voi liikaa korostaa pohjoisamerikkalaisia vastaan, Nyman toteaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle