Jani Nyman on lyömässä itseään vauhdilla läpi Ilveksessä – "Kesällä tuntui, että kehitystä on tullut"

LIIGA / Haastattelu
Jani Nyman teki esimmäisen Liiga-maalinsa kotiyleisön edessä.
Kuva © Jarno Hietanen

Tampereen kauden ensimmäisen paikallispelin yksi sankareista oli nuori valkeakoskelaislähtöinen Jani Nyman.

Nyman näytti maalintekijän vainunsa, kun kiekko pomppasi päätylaudoituksesta kuin tarjottimella, jonka jälkeen hän puttasi kiekon ohi Christian Heljangon. Tämä "kenttämestarin erikoinen" oli hyvin ratkaiseva maali tasaisessa pelissä.

– Etenin ikään kuin vaistoilla maalin eteen ja kiekko pomppasi yllättäen itselleni. Siitä oli hieno tehdä maali, joka on varmasti urani hienoin tällä hetkellä.

Nyman on junioreissa tunnettu hyvästä laukauksestaan, mutta hänen pelinsä on edennyt huomattavasti kokonaisvaltaisemmaksi. Esimerkiksi luistelussa Nyman on mennyt paljon eteenpäin.

– Minulla on tosiaan ollut aina hyvä laukaus, johon olen aina luottanut. Nyt kesällä keskityimme kamppailupelaamisen vahvistamiseen sekä tietysti luistelemiseen. Jääkiekko on nykyään kova luistelupeli, ja luistelun on oltava kunnossa pärjätäkseen.

Nyman kertoi, että hänet viime kesänä varannut Seattle Kraken seuraa häntä tarkasti, ja Suomen päässä Sasu Hovi on viikoittain häneen yhteydessä.

Töitä tehdään kovasti, jotta hän joskus pelaisi tarunhohtoisessa, mutta nyt päällimmäisenä on ajatus vakiinnuttaa paikka Ilveksen miehistössä.

– Viime kausi meni pitkälti Kooveessa Mestistä pelatessa, ja kesällä tuntui, että kehitystä on tullut niin paljon, että voisin päästä Liigaakin pelaamaan.

Kaksi maalia kolmessa pelissä on ollut kova näyttö nuorelta mieheltä, ja näillä näytöillä varmasti peliaikaa tulee jatkossakin.

Perjantaina olisi voinut tulla ehkä enemmänkin maaleja, sillä ylivoimalla hän oli alati vaarallinen. Nuorelle miehelle on unelmatilanne, kun ylivoimalla syöttöjä tarjoilee maestro Petri Kontiola.

» Lähetä palautetta toimitukselle